Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов
Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов
  • Целта е да се провали правителството, смята лидерът на ГЕРБ
  • Аз не настоявам за нищо. Мария Габриел води преговори. Аз не участвам. Мен може да ме изпере само народът, каза той

Целта е да се провали правителството. Всичко е много близко до това да бъде съставено. То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. 

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със записите, които се очаква да представи Радостин Василев.

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Той припомни, че сам е бил жертва на записи - "по тоалетни, по спални, по какво ли не" и журналистите били в "телешки възторг" да го коментират.

Борисов няма информация по темата, но нарече случилото се "нечистоплътно".

Няколко пъти той повтори, че и неговите записи са били нерегламентирани и са целели сваляне на правителството. "По същия начин искат сега да ни попречат. Абсолютно същият сценарий сега се прилага към ПП и ДБ", смята Борисов. Целта била да се направи всичко възможно, за да не се състави правителство.

"Това обслужва много, много различни интереси, които не искат България да се стабилизира", добави лидерът на ГЕРБ. На мястото на Кирил Петков той би се въздържал от коментар и обвинения към службите и Радев.

"Аз не знам той какво знае. Това е нечистоплътие, незаконно и вместо да си говорим за бюджета, законите, ще си говорим как някой записва. Службите са много широко понятие. Полиция ли е, жандармерия ли е, гранична полиция, ДАНС... Има ли регламентирано мероприятие, разпоредено ли е? Това са тежки обвинения, не може да се слагат под един знаменател", разгневи се Борисов.

На него специално записите няма да му повлияят на разговорите за правителство. "Аз не настоявам за нищо. Мария Габриел води преговори. Аз не участвам. Мен може да ме "изпере" само народът", коментира той разговорите с ПП-ДБ. "Пералнята "Делонги" била какво гласуват хората. "Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и чекмеджета, защото е същият монтаж. Да  ме омаскарят, да се срине държавата", посочи той.

Борисов има подозрения и за привикването си на разпит вчера. "Притеснява ме времето, което са избрали - когато се прави правителство. Нищо нямаше да се промени, ако бе преди или след седмица", добави лидерът на ГЕРБ.