Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ари деградира покрусен от поведението на този, когото счита за баща.
Ари деградира покрусен от поведението на този, когото счита за баща.

Ари Булон се бори цял живот - с бесовете на майка си, с любовта към хероина, с тежка болест и с ненавистта на френската звезда, която го отхвърля

“Най-красивата на света” погубва детето си с дрога заради смъртта на Джим Морисън

Трагична смърт, предшествана от драматичен живот с тежка болест и обидно отхвърляне. Мъжът, който дълги години твърдеше, че е син на френската филмова звезда Ален Делон заради връзката му с емблематичната немска певица Нико, беше намерен мъртъв мистериозно в Париж.

Полицията все още няма окончателен отговор как точно е загинал фотографът Ари Булон. Полуразложеният му труп е открит от 58-годишната му приятелка и 21-годишния ѝ син, когато се прибрали в дома си във френската столица след пътуване в провинцията. Двамата обаче са задържани с обвинение в неоказване на помощ на човек в опасност, тъй като през последните месеци имало няколко сигнала до Спешна помощ заради влошеното здравословно състояние на 60-годишния мъж.

За последно той лежал в

болницата “Жорж Помпиду”

преди месец след сериозно падане. Бил в инвалидна количка. Вероятната причина за тежката травма е заболяването, с което Ари се е борил години наред - хемиплегия - състояние, при което човек може да бъде частично парализиран.

Френските медии определят неговата смърт като трагичния край на един драматичен живот – на непризнатия син на Ален Делон. Неговата поява се смята за най-тъмното петно в биографията на Ален Делон и в продължение на повече от половин век е една от емблематичните истории в света на знаменитостите, описвана в много статии и филми. Макар че Ари

поразително прилича на известния си баща,

актьорът никога не го признава за свой син.

Майка му Нико, певица в авангардната американска рок група The Velvet Underground, имала кратка афера с Ален Делон през 60-те години на миналия век. Тогава тя била една от най-известните жени. Истинското ѝ име е Криста Пфаген. В зората на телевизията тя участва в реклама на вино и светът е поразен от красотата ѝ.

Но освен с изящността си, тя пленява и с гласа си. Китаристът на “Ролинг Стоунс” Браян Джоунс случайно открива таланта ѝ и я представя на Боб Дилън. Чрез него и други в музикалния бизнес тя става певица на Velvet Underground. С нея групата бележи невиждан успех. Нико се отдава на охолния живот, партитата и наркотиците. Имала е периоди на безкрайни празненства, но на моменти живеела и като клошар на улицата. Именно докато има кратка любовна афера с Ален Делон, когато се предполага, че е заченала от него, тя за известно време е живяла с бездомен мъж, който спял незаконно в изоставена портиерска стая.

Френската кинозвезда разбрала за тази връзка

и затова до ден днешен не иска да припознае момчето за свой син. Имал огромното съмнение, че Нико е забременяла от клошаря.

Но, така или иначе, на 11 август 1962 г., докато Ален Делон е с една от най-големите красавици в света – Роми Шнайдер, се ражда Ари Булон. Има съмнение, че Нико е била интимна с още двама мъже, които също може да са бащи на детето, но самата тя с времето някак наложила, че именно актьорът е биологичният създател на момчето. Ален Делон, също отхвърлен в живота от своя баща, никога не признава детето за свой син.

Нико била млада и заради непрестанните турнета и бурната си кариера нямала време да отглежда дете. Затова с бебето на ръце отишла при родителите на Ален Делон, за да търси помощ.

Майка му Едит Булон живеела с втория си съпруг

Пол Булон и веднага уведомила сина си какво се е случило.

“Ако приемете жената и детето, никога повече няма да ме видите”, заканва се обаче френската звезда. Той наистина държи на думата си и не прощава на майка си. Делон неведнъж е казвал открито, че никога не е бил в добри отношения с жената, която го е родила.

Едит взема невръстното бебе под крилото си и заедно с втория си мъж го осиновява. Така Ари приема фамилията Булон. Това разказва самата тя във филм, посветен на Нико. Майката на Делон разкрива, че е решила да задържи момчето, защото виждала, че Нико сякаш не била от този свят и не била способна да отгледа детето. Подобно мнение за нея имал и самият Ари. Те го отгледали в покрайнините на Париж. Колкото повече растяло момчето, толкова повече заприличвало на Ален Делон.

Има няколко снимки от младите им години, на които са сравнени и изглеждат като близнаци. Когато става на 16 г. обаче, Ари започва да обикаля турнетата с майка си и да страда от пристрастеността ѝ към наркотиците. Снима се в няколко филма, но бързо се увлича по порока на Нико и дори стигат дотам, че започват да делят една спринцовка с хероин. Той описва тези моменти като артистичната страна на чудесата, която го отвежда по целия свят.

“За нас това бе начин да бъдем заедно”, изповядва Ари Булон за майка си по-късно в книгата си “Любовта никога не се забравя”.

Момчето е единственият човек до майка си и когато тя се влюбва лудо във вокала и текстописец на The Doors Джим Морисън. Американският певец обаче я пренебрегва. Нико се вманиачава толкова много по него, че след смъртта му го обожествява. Кончината му я съсипва и тя изпада в депресия. За кратко уникалната красавица напълно се променя, напълнява и не прилича на себе си. Внезапно получава срив на имунната система и отключва непоносимост към слънчевата светлина. Това я принуждава да се затвори в тъмна стая, без лъч светлина. Там прекарва последните 10 години от живота си заедно с Ари. Той я обожавал и я приемал не за човек, а за небесно същество от друг свят.

В тази стая

двамата се отдават на непрекъснато друсане

и опиянение. Не били на себе си. Там често им се случвало да използват една игла, за да задоволят нуждата си.

Нико никога не излиза от четирите стени освен веднъж, преди да почине. През 1988 г. Ари я накарал да напусне тъмната стая и заедно да се разходят по плажа в Ибиса въпреки заболяването ѝ. Тя се съгласила. Качила се на велосипед, но катастрофирала с него и получила тежка мозъчна травма и кръвоизлив. Часове по-късно починала.

До края на живота си Ари обвинявал себе си, че най-скъпият му човек е издъхнал заради него, защото той я накарал да излезе. Никога обаче не отдава случилото се на хероина.

“Слънцето я уби, а аз я убедих да му позволи да я докосне”, разказва в едно от интервютата си Ари.

Смъртта на майка му още повече го съсипва и той намира утеха в наркотиците. Известно време живее на улицата, но решава да се поправи. Прекарва дълъг период в рехабилитационна клиника и многократно се подлага на психиатрично лечение

Ари Булон се превръща в един от добрите примери за наркозависимите. Той напълно се изчиства от хероина, възстановява се и започва да се занимава с фотография. Намира любовта на живота си и има две деца.

През годините обаче има крайно лошо отношение към Ален Делон. Във всяко интервю, в което е питан за френската звезда, винаги е отговарял: “Той не ми е баща. Аз имам само майка. Не искам да говоря за този касапин”.

Ари го нарича касапин по две причини

Първата е, че бащата на Ален Делон е бил месар, а втората е, че актьорът никога не го признава за свой син и не желае да има никакъв контакт с него.

Въпреки всичко това през 2019 г. Ари подаде молба във Франция за признаване на бащинство от Ален Делон. Тя обаче бе отхвърлена, тъй като известният актьор официално е жител на Швейцария. Предстои обжалване на решението, като съдебният процес може да бъде поет от двете му деца – Чарлз и Бланш, на 24 и 17 г.

И тази битка да продължи и да се реши, когато главният герой е вече отдавна мъртъв…

Френската звезда Ален Делон като млад
Френската звезда Ален Делон като млад
В младежките си години Ари има известна прилика с Делон.
В младежките си години Ари има известна прилика с Делон.