Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ален Делон.
Ален Делон.

След като получи тежък инсулт през 2019 г., той открито заговори за смъртта и че не иска публично погребение

Френската кинолегенда се завърна с категорична подкрепа за Киев, рецитирайки 'Погреби ме, скъпа, в Украйна

Когато умра, погреби

ме, скъпа, в Украйна.

Всред широката степ

изкопай гроб,

да легна на моята могила.

Tова е началото на стихотворението "Завещание" на великия украински поет Тарас Шевченко, което иконата на френското кино Ален Делон рецитира на своя език. По този начин той за пореден път изрази подкрепата си към украинския народ във войната му с Русия.

След видеообръщението на звездата започна и краткият му разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски, излъчен по TV5 Monde. Именно по този начин великият актьор избра да се завърне в публичното пространство, след като през последната година избягваше светлините на прожекторите.

10-минутната среща между кинолегендата и държавния глава

се реализира чрез видеовръзка между Киев и Париж за финала на предаването Face aux territoires на журналиста Сирил Виге.

От разговора между Чудовището на френското кино и Зеленски стана ясно, че трагедията в Украйна е потресла Делон. "Има неща, които не разбирам, и тази война не я приемам. Отвратен съм от всичко, което виждам, и че хората във вашата страна трябва да го понасят", каза Ален Делон на Зеленски.

Разговорът между Ален Делон и Володимир Зеленски бе кратък, но взриви социалните мрежи.
Разговорът между Ален Делон и Володимир Зеленски бе кратък, но взриви социалните мрежи.

От своя страна украинският държавен глава му отговори, че целият свят го познава и той винаги е бил авторитет.

"Вие сте брилянтен, гениален актьор,

какъвто аз никога не съм бил", каза очарован Зеленски на актьора. След което кинозвездата бързо върна жеста: "Но аз никога няма да бъда такъв брилянтен и достоен президент като вас".

Актьорът се радва на голяма популярност в Украйна и е смятан за посланик на френската култура там.

"Можем да кажем, че сме братя по оръжие, защото и двамата сме започнали като актьори - подчерта Делон и с усмивка добави. - Той (Зеленски - бел. ред.) имаше по-добър край на кариерата от моя: той е президент, а аз съм нищо".

В разговора държавният глава на Украйна многократно изтъкна колко важно е популярни личности като кинолегендата да засвидетелстват подкрепата си за страната му.

" Защото думата е оръжие и понякога удря по-силно от истинското оръжие на бойното поле", посочи Зеленски.

"Това е най-малкото, което мога да направя - отвърна Делон. - Ако можех, щях да направя повече от това. Защото вие не заслужавате всичко, през което преминавате, и всичко, през което Украйна и вашият народ преминават."

Любопитното е, че нито веднъж в разговора по име не беше споменат Владимир Путин. Зеленски само каза, че "той смята, че сме част от неговия свят. Може би той си иска Съветския съюз обратно и всеки, който стои на пътя му, е пушечно месо. Той знае колко хора умират всеки ден, но това е част от неговия план. Това е колониален подход".

Разговорът на френската кинолегенда завърши с покана от страна на Володимир Зеленски към Делон да посети украинската столица Киев.

"Ще се радвам, когато скоро хвърля патериците, защото това пътуване си струва и аз не се страхувам", каза актьорът, който в момента трудно се придвижва. "Ще ви чакаме, за мен беше голяма чест", завърши Зеленски.

До момента не е ясно защо Ален Делон използва патерици. През последната година никой не е съобщавал какво е здравословното му състояние вероятно заради слуховете, че е искал да се подложи на евтаназия. Фалшивата новина излезе извън границите на нормалното, защото няколко седмици във всички световни медии се въртеше заглавието: "Ален Делон реши да сложи край на живота си чрез евтаназия".

Всъщност всичко започна от интервю на първородния син на актьора Антъни, където той говори, че майка му Натали е искала да си отиде чрез евтаназия. Било подготвено, но така и не се е стигнало дотам. Повечето информации за асистираната смърт се базираха именно на този разговор, в който синът казал, че

баща му е решил да си тръгне от живота доброволно

В този момент журналистът го пита: "Вие ни разказвате, че сте обещали да бъдете до него в последния ден, когато той реши, че повече няма да иска да живее". Антъни Делон не отговаря директно, а започва да обяснява за сбогуването с майка си, която миналата година почина от рак на панкреаса, а Ален Делон много тежко преживя кончината й. Слухът стигна дотам, че евтаназията на кинолегендата се трансформира във факт и започна масово оплакване на актьора в социалните мрежи. Това преля чашата и малкият син на звездата Ален-Фабиен реши да напише гневно послание в инстаграм: "Нямам навика да правя това, но нещата излязоха извън контрол. Вече две седмици чета в социалните мрежи и т.нар. списания, че баща ми имал намерение да сложи край на дните си с евтаназия. Това изобщо не е истина. Една фраза, извадена от контекста на една книга, е причината за тези слухове. Има голяма разлика между "Синко, ако съм включен в машина и съм в кома, искам да ме изключиш" и всичките тези глупости: "Той иска евтаназия и е казал сбогом на семейството си."

Ален-Фабиен се опита да обясни, че през 2019 г., когато Ален Делон получава много тежък инсулт, са се сблъскали с подобно нещо. Тогава актьорът бе включен към животоподдържаща апаратура, но въпреки това близките му не искаха да я изключат.

След като успя да се пребори с това изпитание, френската кинолегенда започна открито да говори за смъртта и за срещата си с нея.

“Аз съм католик, но дискретен, не искам публично погребение

- казва той в интервюто си за TV5. - Мразя тази епоха, повръща ми се от нея. Всичко е фалшиво, всички са фалшиви. Знам, че ще напусна този свят без съжаление. Всичко е готово, имам гроб в параклиса си, той е с 6 места."

Близките му твърдят, че Делон все по-трудно преживява моментите, в които животът му отнема скъпи за него хора.

Миналата година освен с единствената си съпруга Натали Делон актьорът се сбогува и с приятеля си Жан-Пол Белмондо. Той бе сред първите, които качиха негова снимка в социалните мрежи, и написа: "Почивай в мир!".

Ален Делон трудна преживя смъртта на единствената си съпруга Натали Делон.
Ален Делон трудна преживя смъртта на единствената си съпруга Натали Делон.

Жан-Пол Белмондо си отиде на 9 септември 2021 г., а на 15 юни двамата са се видели за последно. Това бе разказал Сирил Виге, копродуцент на документалния филм Belmondo от Belmondo.

Великаните на френското кино имали план да се снимат заедно в "Борсалино 3". Не се били виждали отдавна, но тогава се срещнали в голям апартамент с изглед към Сена. Винаги когато били заедно, се държали като деца. Било им радостно и смешно. Забавлявали се искрено.

Делон влязъл в стаята и се провикнал: "Хей, кажете, изпратих на вашия агент договора за "Борсалино 3". Побързайте и се върнете, снимаме през септември!"

Планът им се провали, защото Белмондо си отиде от този свят.

В продължение на десетилетия двамата актьори въплъщаваха мита за героичния, донякъде авантюристичен французин, завоевател на женските сърца, гуляйджия и човек, който притежава невероятно чувство за хумор.

Делон се превръща в легендата на световното кино благодарение на своя чар, подплатен с немалка доза арогантност.

Десетилетия наред той остава

идеал за мъжка красота,

като името му дори става нарицателно.

"Бях програмиран за успеха, но не и за щастието", признава Ален Делон.

С напредването и помъдряването той все по-често казва, че винаги е мечтал да изиграе ролята на Исус Христос.

"Аз много вярвам в Христос - казва актьорът. - И в майка му. Говоря много на Дева Мария. Тя е моята любима, моята довереница. Жената, която най-много обичам на света. Но вече е малко късно да се снимам в тази роля."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

В продължение на година Ален Делон не се бе появявал под светлините на прожекторите.
В продължение на година Ален Делон не се бе появявал под светлините на прожекторите.