Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бракът им издържа едва четири години, а актьорът никога не спира да обича своята “кукла” Роми 

Експлозивните им характери водят до епични скандали. В един от тях тя стреля по вратата на спалнята с пистолет

Бъдещите съпрузи се срещат в нощен клуб, той е пиян и повръща върху нея в тоалетната

Букет с рози. И писмо, написано на ръка. Много кратко.

“Заминах за Мексико с Натали. Хиляди въпроси. Ален.”

Кратко и хладно сбогуване от най-важния мъж в живота на австрийската красавица Роми Шнайдер. И друг път “парижкият дявол” си е тръгвал и дълго време я е оставял да страда, но после се е връщал отново, за да получи отново нейната прошка. Но този път... Няма да се върне.

За всичките им проблеми (на хилядите въпроси) е намерил едно решение - да бъде с новата си приятелка Натали Бартелеми. Да сложи край на годежа им и да избяга с това зеленооко момиче.

Този ненаситен женкар не спира дотук, той разбива сърцето на любимата жена, която е планирал да отведе до олтара, като скорострелно прави Бартелеми своя съпруга и майка на първородния си син Антъни. Натали е единствената, която успява да сложи брачната халка на вечния секссимвол Ален Делон.

И с всичко хубаво, и с всичко лошо от началото до края на любовта помежду им двамата остават приятели и след финала на брака си. Натали Делон почина на 79 години от един от най-скоротечните видове рак.

Последната си Коледа тя отпразнува с Ален и с техния син. Отива си без огорчение, без лоши чувства към своя бивш съпруг.

През 60-те Натали се слави като гадже трепач - определяна е за една от най-красивите жени в света. Блян за мъжете, вдъхновителка за жените. Ражда се с името Франсис Кановас в Ужда - столицата на Ориенталския регион на Източно Мароко. Баща й Луис Кановас, управител на транспортна компания в Мароко, я изоставя, когато е едва на 8 месеца.

Едва на 17 години тя се омъжва за Гай Бартелеми, военослужещ от северната част на Франция. Ражда им се дъщеря, която също кръщават Натали. Младите родители обаче не съумяват да се напаснат добре един към друг за хармоничен и щастлив семеен живот и се развеждат.

Така 21-годишната красавица се мести в Париж, именно където животът й ще се преобърне за една нощ и заради една съдбовна среща.

Натали все още се напасва към кипежа във френската столица, когато се оказва в един и същ нощен клуб с кинозвездата Ален Делон и неговата не по-малко известна и неотразима годеница Роми Шнайдер.

Случва се така, че Бартелеми - все още носи фамилията на бившия си, се озовава в опасна близост със секссимвола, по когото въздишат дамите от всяка възраст. Двамата случайно се натъкват един на друг в тоалетната на клуба, а Делон е толкова пиян, че повръща върху нея. Тя реагира грубиянски. Тепърва той ще се сблъсква с нейния буен характер, а тя с неговите своеволия.

Злополучна първа среща, само че... искрата е пламнала. И това е само началото. Ален е впечатлен от красавицата, Натали също не може да отрече, че е привлечена от обожавания актьор. Оказва се, че двамата имат доста общи приятели.

И постоянно се натъкват един на друг. Неизбежно е. Неусетно се впускат в луд романс. Влюбват се.

Едва 12 месеца след запознанството си двамата заминават за Мексико, за да станат съпруг и съпруга. На сватбата им, пазена в пълна тайна до последно, са само те двамата, кметът и още двама свидетели. Пресата следи любовния живот на Делон изкъсо с интерес, разпален благодатно от годежа му с Шнайдер - “най-красивата двойка”.

Междувременно насред отчаянието и задушаващата мъка Роми получава друго писмо с повече болезнени подробности относно внезапното бягство на Ален. В него той споменава, че очаква дете.

“Затова съм принуден да ти кажа сбогом. Ние изживяхме брака си по-рано, отколкото сме били женени. Нашата работа ни отне всяка надежда за оцеляване. Осигурявам ти отново твоята свобода, оставяйки ти моето сърце”.

Това наистина е краят. Физически те повече няма да се обичат, но душите им винаги ще останат в плен една на друга. Няколко години преди актрисата да издъхне след дълбока депресия заради смъртта на своя син, след два брака и няколко любовници тя пише в дневника си: “Най-важният мъж в живота ми беше и остава Ален Делон” (1977).

След като Шнайдер напуска този свят, филмовата звезда отново й пише писмо, което завършва с думите: “Обичам те. Обичам те, моя puppele (кукла)”.

Много е сложно с Роми. Понякога голямата любов изисква твърде много... Той предпочита да каже “да” на Натали. Самата госпожа Делон обаче винаги е усещала, че нейният съпруг никога не забравя бившата си годеница.

“Ален никога не говореше за нея, но от време на време виждах сянка на тъга по лицето му.”

След сватбата младоженците заминават на меден месец в САЩ. Само няколко седмици по-късно вече живеят в Лос Анджелис, където се ражда синът им Антъни.

Само че вместо съвместният им живот да тръгне по мед и масло, още от първия ден започват бурни скандали и мелодраматични сцени. Експлозивните характери на Ален и Натали се сблъскват непрестанно и това води до епични кавги. В своите пристъпи на истерия тя хвърля по него всичко, което й се изпречи - скъпи вази, чинии, антични статуетки. В разгара на един скандал съпругата дори стреля по вратата на спалнята с пистолет.

През 1967 г. Натали става филмова актриса, като участва заедно с Ален в Le Samourai на Жан-Пиер Мелвил. Лентата се превръща в хит, а кинокритиците описват партньорството между съпрузите като вълнуващо.

В същото време отношенията им по това време вече са много далеч от перфектните, напрежението се реже с нож.

“Аз съм човек, създаден за представителите на красивата половина на човечеството. Никога не съм бил мъж за една жена”, признавал е в свое интервю Делон с усмивка, доказваща, че не се шегува.

Той просто не може да се откаже от това да живее като бохем. Права беше майката на Шнайдер, която още в началото на връзката им го определя за “прелъстител, алергичен към постоянството”.

Извънбрачните му връзки нямат край, а съпругата му не може да ги толерира, прощавайки му и преструвайки се, че не ги забелязва.

Ален пък критикува Натали, че не е добра домакиня. Че не полага достатъчно усилия за семейното им щастие. Погълнати от своите дрязги, двамата често пренебрегват грижите за сина си, поверен изцяло на бавачката.

Двамата не могат да продължават така до безкрай и се развеждат през 1968 г., когато той вече се е впуснал в нова любов с френската актриса Мирей Дарк.

“Бях много наивна - признава Натали. - Той беше неверен, но аз не бях. След като го оставих, оставих всяко малко нещо след себе си. Взех сина си и детегледачката и това беше.”

Актьорът все пак настоява, макар и като вече бивша съпруга, тя да запази неговата фамилия. Натали Делон продължава живота си в Америка. След раздялата участва в около тридесет филма, сред които са “Армията на сенките” (1969), също режисирана от Мелвил, “Доктор Справедливост” (1975) на Кристиан-Жак, “Вярна жена” (1976) на Роже Вадим. Изявява се и като режисьор на две киноленти - “Наричат го инцидент” (1982) и “Омайни лъжи” (1988) с Джоана Пакула и Трийт Уилямс.

В свое интервю Натали веднъж си позволява да опише брака си с Ален с думите: “Обичахме се между смеха и фурора”.