Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов Кадър: Facebook/Слави Т. Трифонов
Слави Трифонов Кадър: Facebook/Слави Т. Трифонов

Ситуацията в държавата е тъжна. Не съм прав. Ситуацията в държавата е отвратителна. Навремето с моите колеги в "Шоуто на Слави" правихме един формат "Добре дошли в България". В него участваха само чужденци. Така го бяхме измислили. И тези чужденци толкова много обичаха България. Обичаха България, обичаха и нас българите. А ние защо не се обичаме? Що не си обичаме държавата и не се обичаме между нас?

Това каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във видео изявление в социалните мрежи.

"Заместник главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които всъщност не трябва да са в парламента. И аз като вас, и всичко ние, като гледаме какво става - просто е отвратително. Лъжи и измами. Говорят неща, които нямат нищо общо с реалността. И най-вече не са в състояние да поемат никаква отговорност. Защото не могат да се разберат да направят правителство. А държавата как да работи без правителство? Тя е на автопилот, в самолет без гориво", допълни Трифонов.

"На 10-ти юни сегашният бюджет престава да действа. Разбирате ли? Няма бюджет, а ако няма бюджет - няма да има пари за лекари, за учители, за полицаи, за пенсии, за държавата като държава. Тя ще спре да функционира. Абе, ние да не сме някаква сбирщина? Как така чужденците ни обичат, а ние се мразим дотолкова, че не можем да си направим качествена съдебна система? Не можем да си направим отговорен парламент и не може да си направим правителство", запита още лидерът на "Има такъв народ".

"ИТН е в 49-тия парламент, за да работи. Не за да се пазари. Не за да годни тясно партийни интереси. ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи, а за да работи трябва да има правителство. А то трябва да е от експерти. Ние ще подкрепим правителство от експерти", категоричен бе той.

Слави Трифонов не посочи имена, но формулата експертно правителство бе предложена на парламентарните партии от Мария Габриел. Преди това ПП-ДБ съобщиха състав на кабинет, който се състоеше само от политически фигури от "Промяната".

Той допълни, че "ако сега няма редовно правителство, след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи".

 

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Четвъртък, 18 май 2023 г.