Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крум Зарков
Крум Зарков

"Всички твърдят сега неща от върховете на системата, които много хора твърдим от отдавна. Но трябва да минем отвъд диагнозата. Тя е ясна, сега е време за лечението. Част от това лечение започва днес в НС със заседанието на правната комисия, приемането на законовия ред, който ще осигури ефективен, авторитетен, независим от всякакви пристрастия механизъм, който няма да се поддава на заплахи, внушения, прикрити намигвания, на смс-и и чатове. Юридически издържан механизъм", заяви правосъдният министър Крум Зарков пред медиите.

"Другата седмица трябва да се състои първото заседание на пленума на ВСС по искането за предсрочно прекратяване на мандата. Сроковете, доколкото съм запознат, когато изтичат, четвъртък. Следователно в четвъртък или петък трябва да се проведе заседание по допустимост. Няма никакво съмнение, че е допустим сигналът, така че той ще бъде разглеждан там другата седмица", обясни Зарков.

"Аз няма да влизам в боравенето със заплахи и играта на нерви. Моята роля като министър на правосъдието, и ще се придържам към нея, е да направя така, че всичко да стане законно и още по-важно - цялата истина да бъде разкрита, за да могат да се вземат съответните решения. Днес от заседанието на ВСС, а надявам се и случващото се тук, в парламента, че този път няма нещата няма да бъдат заметени под килима, всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения, така както повелява законът", добави Зарков

"Това, което се случи днес във ВСС беше доста показателно. Само преди няколко седмици такива разговори бяха напълно невъзможни", каза още правосъдният министър.