Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев КАДЪР: NOVA
Ивайло Мирчев КАДЪР: NOVA

"Тъжната история на една оставка, написа депутатът от ДБ във фейсбук. - Тъжна, защото от устата на гл. прокурор лъсват механизмите, по които се управлява България. България, която не искаме да виждаме, България, която трябва да променим.

Да разкараме мутрите, зависимите, престъпниците от институциите, от политиката трябва да бъде приоритет Nº1."

По-късно Мирчев добави втори пост по темата:

"Лицето Джовани Фал…Гешев, известно още като “българин, прокурор, магистрат”, “инструмент на Господ” и горд син на “майка България” днес на живо разказа как държавата се управлява на ръчна в най-добрите традиции на италианската мафия. Разказът беше с елементи на разсъждение и омерзение. Не забелязахме обаче елементи на повдигнати по законов ред обвинения. Вместо тях слушахме много за “чест”, “съвест”, “морал” и други думи без видимо покритие. Имаше сценични ефекти, имаше драматични обрати.

За малко да повярваме, че сред нас е възкръснал духът на Фалконе, готов на всичко, за да спаси отечеството ни от мафията. После се сетихме, че ключови за държавността ни разследвания стоят незапочнати или висящи на трупчета с години, и сменихме канала. Театърът е хубаво нещо, но не и когато се разиграва на политическа сцена.

Дори за децата отдавна е ясно, че в милото ни отечество нещата стоят така: който си инсталира главен прокурор, той си го сваля от поста, когато и както си прецени. Ако това ви се струва недопустимо за една демокрация, прави сте, недопустимо е. Трябва да направим дълбока конституционна реформа, за да нямаме повече гешевци и никой на никакво ниво в съдебната система да не е управляем с дистанционно или по телефона, както явно се случва в момента.

Впрочем, когато главен прокурор си позволи да говори за “политическия боклук в парламента”, време е същият този парламент да вземе насериозно заплахите за държавността и да се заеме със законодателните си отговорности. За да не се окаже един ден, че не е останала държавност за пазене."