Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев
Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев

,"При положение, че още през 2019 г. бях кандидат за кмет, да, аз съм напълно готов да бъда кмет на София." Това заяви в отговор на въпрос на БТА Борис Бонев от "Спаси София" и общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) при представянето на проект на "Спаси София" за пешеходни пътеки над метростанция „Сердика“ и подобрено движение на Ларгото.

"Днес подадохме в съда документите за регистрация на партия "Спаси София" като финална стъпка", обяви Бонев и поясни, че започва да тече едномесечният срок за вземането на решение за регистрацията на партията, добави той. Бонев обаче подчерта, че, тъй като е потенциално възможно да има още едни предсрочни избори през юли тази година, "Спаси София" няма да участва на тях, дори и да е регистрирана като партия. "Първите избори, на които партия "Спаси София" ще участва са местните избори през есента", съобщи Борис Бонев.

Той каза, че "Спаси София" има огромен опит, натрупан по време на 14-годишната дейност на организацията. "Изключително големият и компетентен екип и експерти във всякакви сфери, ни дава сигурността да твърдим, че можем да се справим с това голямо предизвикателство", коментира Бонев. В преговорите, които в момента текат, те не са тайни (с "Продължаваме Промяната" и "Демократична България"), ние настояваме да има фокус върху приоритети, върху най-важните неща, които ще трябва да се случат след спечелването на изборите, заяви Бонев. Той подчерта, че е много важно да има кампания, която ще осигури не просто победа за кандидат на кмет, но и мнозинство в СОС. "Защото всички онези реформи, за които ние като партия се борим, могат да се случат само и единствено с мнозинство в СОС", отбеляза Борис Бонев.

Той заяви, че за "Спаси София" е изключително важно да има обединение. "Така че не можем да си позволим моята личност да бъде причина такова обединен да не се случи", заяви общинският съветник. "Ако има друг кандидат, който може да гарантира разгромна победа над ГЕРБ и мнозинство в СОС, ние ще го подкрепим без никакви колебания", отбеляза Бонев. "Защото за нас би било изключително неприемливо след 18 години ГЕРБ на власт в София, ние заедно да се провалим от глупост", добави той. Бонев каза, че резултатите от предсрочните парламентарни избори показаха, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заедно, са далеч от мнозинство в СОС. Има нужда от много сериозни поуки, от осъзнаване и разбиране, че трябва много, много работа и то да се започне много от рано, за да се спечелят местните избори, коментира общинският съветник. Той изрази надежда да стане ясно, че егото не може да вземе превес пред това просто да признаеш, че има организации като "Спаси София", които заради 14 годишния си опит, просто знаят повече по някои теми, свързани със София.