Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Костадинов СНИМКА: Велислав Николов
Костадин Костадинов СНИМКА: Велислав Николов

"Асен Василев винаги е бил откровен човек и това е достойно. Ако направят коалиция с ГЕРБ ще зачеркнат смисъла на политическото си съществуване", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в сутрешния блок на Нова тв за възможността ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да направят правителство и отказа на вторите да участват в такова. . 

"България е пред криза. Част от избирателите на другите партии се ориентират към "Възраждане". Ние сме заплаха за сегашния неоколониален модел - износител сме за злато, на работна ръка, но внасяме боклук", каза още Костадинов. Според него партията му не е против всичко и всички. Припомни за позицията за запазването на българския лев. 

"Възраждане" ще предложи Петър Петров за председател ан Народното събрание. За заместник кандидатурата е на Цончо Ганев. На срещата на парламентарните групи вчера е имало спор с ПП-ДБ, които ас искали "Възраждане" да им отстъпят местата си в залата, но до консенсус не се стигнало. 

"Трябва да има проверка на олигопола на чуждестранните вериги, който унищожава българските производители. Буквално ги тероризират. Възможно е да подкрепим идеята да няма главен прокурор, а министърът на правосъдието да изпълнява тази длъжност. Днес отново ще внесем проекта на "Възраждане" за съдебна реформа, който беше гласуван на първо четене в 48-ото Народно събрание", каза още Костадинов за политиката ан партията.