Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И Спилбърг намира любовта на живота си
на снимачната площадка на “Индиана Джоунс
и храмът на обречените”, докато е женен

Роже Вадим е достоен за завист след бракове с Брижит Бардо, Катрин Деньов и Джейн Фонда

След повече от 15 години приятелство пламна любов между режисьора Тим Бъртън и италианската икона Моника Белучи. Двамата сe разкриха като двойка, докато се държаха за ръце по време на следобедна разходка в Мадрид.

64-годишният филмов режисьор и 58-годишният модел и актриса освен всичко са забелязани да споделят страстна целувка на Свети Валентин, а близостта им е уловена в снимки, изпратени до The Daily Mail.

Говори се, че са се срещали тайно през последните четири месеца. Френското издание Paris Match съобщи, че режисьорът и италианската актриса са се запознали през 2006 г. на стълбите на филмовия фестивал в Кан, но са се “сближили” зад кулисите на филмовия фестивал “Люмиер” в Лион, Франция, чак през октомври 2022 г.

Там Белучи присъства като почетен гост и връчи на режисьора на “Сряда” наградата за цялостно творчество.

При получаването на приза Бъртън казва: “През целия си живот никога не съм изпитвал толкова много любов, както тази вечер. Добре дошли на най-доброто погребение, което съм имал!”.

Той има опит в романтичните отношения с талантливи актриси. През 2014 г. се раздели с дългогодишната си любов Хелена Бонам Картър след 13 години връзка и две деца - син Били Рей и дъщеря Нел.

Двамата се влюбват на снимачната площадка на “Планетата на маймуните” през 2001 г. и си сътрудничат в няколко филма, включително “Чарли и шоколадовата фабрика”, “Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт” и “Алиса в Страната на чудесата.”

Интересното е, че те живеят в съседни къщи в Белсайз Парк, като в интервю от 2010 г. Картър признава, че това е добре за връзката им, тъй като тя е “безобразно властна”, а той хърка.

Двамата са разделени повече от година, преди да оповестят раздялата си, която актрисата коментира, описвайки я като “болезнен развод”, въпреки че никога не са били женени.

В момента тя се среща с 33-годишния историк на изкуството Рай Даг Холмбо, когото среща на сватба през 2018 г.

Що се отнася до Моника Белучи, тя и художникът Николас Лефебре се разделят през 2019 г. Преди това тя беше омъжена за френската звезда Венсан Касел от 1999 до 2013 г., като двамата имат две дъщери - Дева и Леони.

“Моника Белучи и Тим Бъртън се срещат и това е прекрасно - коментира почитател на холивудските величия. - Надяваме се, че ще си сътрудничат и на екрана. Резултатите могат да бъдат много интересни.”

Те всъщност са поредните двама, които стават жертви на класическото клише в киното - любов между режисьор и актриса. Все пак Бъртън знае как се омайва артсирена... И не само той.

Джеймс Камерън също може да се похвали в това отношение. Той се запознава с актрисата Линда Хамилтън, докато я режисира през 1991 г. в “Терминатор 2: Денят на страшния съд”, и напуска жена си, режисьорката Катрин Бигълоу, заради нея. Отношенията им обаче минават през трудности заради друга актриса. Докато снима хита “Титаник”, Камерън започва афера със Сузи Еймис, която играе Лизи, внучката на възрастната Роуз Калверт. И все пак той се жени за Хамилтън през 1997 г. Но само след осем месеца отново я напуска заради Еймис, с която е и до днес.

При толкова много холивудски бракове, завършващи с развод, е успокояващо, че режисьорът Стивън Спилбърг все още е женен за Кейт Капшоу, която режисира в “Индиана Джоунс и храмът на обречените” от 1984 г. Той е женен, когато се запознава и влюбва в нея, но изглежда, нищо не може да застане между тях и разводът не закъснява.

Повече от двадесет години по-късно Спилбърг коментира по повод на същата кинолента: “Най-красивото нещо, което излезе от този филм, беше бъдещата ми съпруга. Срещнах Кейт, моята главна жена. Моята водеща дама все още е моята водеща дама”.

Двамата заедно имат четири деца, а общият брой на наследниците им е седем.

Има и примери за професионалисти, които устояват на най-големите изкушения.

“Мразех я толкова, колкото я обичах - казва режисьорът Пол Верховен пред The San Francisco Chronicle за Шарън Стоун. - А аз наистина я обичах.”

Въпреки че по това време е женен за дългогодишната си съпруга Мартин, режисьорът не крие от пресата чувствата си към Стоун, докато снима “Първичен инстинкт”. В разказа на Верховен за събитията привличането е взаимно, но двамата решават да не прекрачват границите.

По никакъв начин не опитва да избяга от опасното привличане на звездата на филма си режисьорът Пол Уилям Скот Андерсън. Франчайзът “Заразно зло” не само го прави известен, но го запознава с Мила Йовович, която е в главната роля.

Мила Йовович със съпруга си Пол Андерсън
Мила Йовович със съпруга си Пол Андерсън

Преди това тя е омъжена за френския режисьор Люк Бесон, с когото се запознава, докато снима “Петият елемент”.

Андерсън и Йовович се сгодяват, но връзката им се разпада. По-късно те възродиха любовта си и се сдобиха с наследник - Евър Габо. След като най-накрая станаха съпрузи през 2009 г., им се роди и втора дъщеря - Дашиел Едан.

А ако погледнем още няколко десетилетия по-назад - към златната ера на киното, любовта на снимачната площадка е била още по-осезаема. Сериозна слабост към актрисите има режисьорът Роже Вадим, който е също толкова известен с любовните си завоевания, колкото с професионалните си успехи. Още в първата лента, която режисира - “И Бог създаде жената” от 1956 г., играе първата му съпруга Брижит Бардо. Двамата си разменят брачните халки, когато тя е на 18 г. Поради постоянните му изневери се развеждат година по-късно, но продължават да работят заедно.

Вадим се жени още четири пъти, и то не за кого да е. Сред съпругите му е Джейн Фонда през 1965 г. Двамата се запознават по време на снимките на еротично оцветения La Ronde и започват връзка, въпреки че Катрин Деньов тъкмо е родила бебе на режисьора.

Роже Вадим и Катрин Деньов
Роже Вадим и Катрин Деньов

И режисьорът Стенли Кубрик се оказва неспособен да устои на една от своите звезди. Кристиане Сузане Харлан, немска актриса, току-що е започнала да се среща с него, когато той я поставя в нова финална сцена, създадена за драмата “Първата световна война: Пътеки на славата.” Сцената в крайна сметка придава емоционална сила на филма. Харлан играе германец, който е заловен от французите и е принуден да пее. Нейната песен е толкова красива, че войниците са хипнотизирани. Също както и Кубрик. Той се жени за Кристиане малко след края на снимките и двамата са заедно до смъртта му повече от 40 години по-късно.

Смело и без да мисли за последствията, и Чарли Чаплин се жени за 20 години по-младата актриса Линда Грей във филма си от 1925 г. “Треска за злато”. Когато бракът им приключва само три години по-късно, съдебната битка се превръща в един от първите истински скандали в Холивуд. Докато свидетелства в съда, Грей описва многото начини, по които

Чаплин е бил “жесток и нечовешки” към нея, докато той я обвинява, че е “златотърсачка”. В крайна сметка тя продължава напред със солидна сума за издръжка на дете, а той понася сериозен удар по репутацията си.

Обществен шамар получава в друг случай Ингрид Бергман, която е пожертвала повече от всеки друг актьор, за да работи с Роберто Роселини. Тя попада на прицела на всеобщото възмущение, след като се влюбва в режисьора, докато снимат “Стромболи”.

В същия месец, когато филмът излиза, Бергман ражда момче - Ренато Роберто Раналдо Джусто Джузепе Роселини, като по това време все още е омъжена за Петер Линдстрьом. Седмица след раждането на сина им Бергман се развежда и се жени за Роселини в Мексико.

Любовта на Ингрид Бергман и Роселини скандализира света.
Любовта на Ингрид Бергман и Роселини скандализира света.

Режисьорът остава сравнително невредим, но Бергман е обект на публичен протест, а сенатор от Колорадо дори я нарича “мощно влияние на злото”, което е “извършило нападение срещу институцията на брака”.

За нейно щастие тогава, единственият режисьор, с когото тя иска да работи - Роселини, все още е щастлив да я избере. На 18 юни 1952 г. тя ражда дъщерите им - близначки Изота Ингрид Роселини и Изабела Роселини.

През 1957 г. обаче режисьорът започва връзка с 27-годишната бенгалска сценаристка Сонали Дасгупта и скоро след това с Бергман се разделят.

Именно за една от дъщерите им - актрисата Изабела Роселини, се жени режисьорът Мартин Скорсезе. Тя е негова трета съпруга, а двамата са заедно четири години, преди да се разведат. Докато е в брак с продуцента Барбара де Фина той има романтична връзка с актрисата Илеана Дъглас след четвъртия си развод, но те така и не минават под венчилото. Скорсезе обаче не се свени да се ожени и за пети път за друга.