Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев Кадър: bTV
Стефан Янев Кадър: bTV

"Не бива да се вторачваме в третия мандат преди да са изчерпани първият и вторият мандат, защото потенциалът да бъдат изпълнени е възможен. Може да е 1% вероятността това да се случи, но не я изключвам. Търсим нови начини да се разделяме, да се сочим един друг с пръст и да се обвиняваме. Аз не знам друга нация да е така посветена в търсене на кусури. Трябва да търсим конструктивния тон".

Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев в "Лице в лице" по bTV след консултациите при президента Румен Радев.

"В този парламент видяхме много неща. В крайна сметка всички партии си задаваме един и същи въпрос - какво очакват българските граждани. Основната задача е ще има ли България редовно правителство. Ще има ли кой да решава проблемите на хората, или ще търсим такива теми, които са конфронтационни. Теми, които могат да бъдат решени елегантно и спокойно при условия, че парламентът ще продължи да работи при условие, че този парламент е в състояние да излъчи правителство. Ще има достатъчно време да се говори, да се направят необходимите промени в Изборния кодекс, ако това е належащо ", добави той.

"Истинските проблеми на българите са инфлацията и цената на живота. Ние депутатите казваме на българския народ да се оправя някак си. Аз не искам да се получава така. Искам отговорно да се търси развитие на държавата в позитивен тренд", обясни той.

По повод скандала с кодовете на машините за гласуване, Янев напълно отрече за съществуването на код за фалшифициране на изборен резултат. 

"Никой не ми е предлагал нито код, нито нещо различно, което би могло да бъде използвано в някакъв подтекст за фалшифициране на изборен резултат или за постигане на преимущество. Когато една тема се експлоатира толкова сериозно, тогава съмненията са основателни, но въвеждането на машините все пак има положителна страна. Имаме много по-голям процент на действителни бюлетини", уточни още Янев.