Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Брад Пит Снимка: Ройтерс
Брад Пит Снимка: Ройтерс

Актьорът призна, че страда от “лицева слепота”, или прозопагнозия - трудно “помни хората”, които среща на социални партита

Интервю и корица за списание GQ с холивудската звезда - “като труп”, разтърсиха мрежата

Какво се е случило с един от най-сексапилните мъже в света? Това се питат всички. Интернет беше разтърсен от най-новата корица на списание GQ с холивудската звезда Брад Пит. 58-годишният актьор, изглежда, плува в черен басейн с вода и цветя, кожата му е восъчна, очите му са отворени и замръзнали в празен поглед - “като труп” и “предизвиква кошмари”. Августовият брой всъщност претендира, че “отваря вратите към света на сънищата” на звездата.

“Благодарение на подбора от портрети, които придружават новото му интервю за GQ, вече знаем как ще изглежда мъртъв (Пит) - пише в критичен коментар Стюарт Херитаж в “Гардиън”. - Все пак GQ свърши много задълбочена работа, за да вземе един от най-фотогеничните мъже в света и да го направи потресаващо нефотогеничен. Ако трябваше да гадая как се случи това, бих предположил, че най-големият виновник е самото интервю.”

Оставяйки фотосесията настрана, Пит прави странни признания за себе си и за преживяванията си в последно време, като включително говори за свое медицинско състояние, което влияе върху репутацията му. Той заявява, че може да страда от “недиагностицирана лицева слепота”, поради която му е трудно да “помни хората”, след като ги срещне на социални партита.

Холивудският любимец никога не е бил официално диагностициран с прозопагнозия - състояние, при което не можете да разпознавате лицата на хората. Но той е категоричен, че изпитва трудности да си спомня нови хора и да разпознава лицата им, което го тревожи. Пит вярва, че това със сигурност може да оставя негативно впечатление, а впоследствие да му осигурява репутация, че е “отдалечен, недостъпен, погълнат от себе си”.

Звездата подчертава, че иска да си спомня лицата на новите хора, които среща, и “се срамува”, когато не може.

“Индипендънт” пише, че според Националната здравна служба (NHS) прозопагнозията, която засяга хора, които не са претърпели мозъчно увреждане, може да засегне до един на всеки 50 души. Състоянието често е вродено и обикновено остава проблем за цял живот. Мозъчна травма или инсулт също могат да доведат до развитие на прозопагнозия, като това разстройство се характеризира като придобита прозопагнозия.

Освен всичко Пит споделя, че “никой не му вярва”, когато обсъжда възможното си медицинско състояние и иска да се срещне с друг човек, който страда от това. Всъщност още през 2013 г. актьорът казва, че “толкова много” хора го “мразят”, защото предполагат, че нарочно “не ги уважава”.

В своето интервю носителят на “Оскар” не скрива също така, че с години е страдал от “депресия от ниска степен” и че едва наскоро е открил радостта. Според него промяната отчасти се дължи на “по-голямата прегръдка” на приятелите и семейството му.

Той дори дръзва да сподели свой кошмар, който го е измъчвал с години и в който е нападан и намушкван - винаги в тъмното, винаги сам.

“Необичайно голяма част от интервюто е предадена на най-тъпата тема на земята - не спестява нищо Херитаж.- Точно така, Пит описва сънищата си. Нищо особено интересно не идва от това - той имал повтарящ се сън, в който е бил намушкан, - но въпреки това е достатъчно съществен, за да може корицата на GQ да възкликне: “Брад Пит отваря своя свят на сънищата”.

Така че има смисъл съпътстващата фотосесия да бъде изцяло на тема сънища. И ето как едно голямо списание посвети няколко страници на един от най-известните мъже в света, който прави лош косплей на Дейвид Линч. (...)

Това е пример за най-лошия вид профил на списание за знаменитости. То е самосериозно и фалшиво дълбоко, решено да развихри дори най-обикновената размяна, докато не прозвучи като изявление от Бог. Има дълга част относно това дали предпочита студена, или вода със стайна температура. В един момент той просто спира да говори и интервюиращият, поразен от страхопочитание, може само да се учуди на това: “Мълчанието е особено драматично, когато Брад Пит го създава”.

Кадрите са дело на фотографката Елизавета Породина, която каза, че актьорът е сътрудничил на нейната “визия” за снимките.

“Наистина сюрреалистично е усещането да видиш лице, което познаваш толкова добре през целия си живот, отразено в образите, които сам си създаваш - пише Породина в инстаграм. - Още по-сюрреалистично е усещането да имаш Брад Пит да си сътрудничи върху твоята визия, да се впуска в предизвикателство с чар и хумор, да разбира изображенията до сърцевината толкова бързо - и да добави нещо свое, нещо специално, което допълнително ще обогати историята.”

“Много хора говорят за това колко прецакан изглежда Брад Пит на тази корица на GQ - гласи туит. - Но моята любима част е в статията, когато той казва, че един мошеник го е убедил да прекара една година в копаене до френското си имение в търсене на милиони долари злато, взето от Леванта по време на кръстоносните походи.”

С лекота признава тази своя история за обсесия златното момче от Мисури, дошло в Калифорния на 22 години и станало най-голямата филмова звезда в света. Някой го убедил преди 2-3 години, че милиони долари в злато са заровени някъде във френското му лозе. Пит купи имота с бившата си съпруга Анджелина Джоли, за която се ожени там през 2014 г. Същото лозе сега е в центъра на съдебна битка между бившата двойка, като Пит завежда дело, обвинявайки Джоли в незаконна продажба на акциите си на руски милиардер.

“Бях обсебен - обяснява актьорът. - В продължение на една година това беше всичко, за което можех да мисля, само вълнение от всичко това. ... Може би има нещо общо с това къде съм израснал, защото в планините Озарк винаги е имало истории за скрити тайници със злато.”

Неуспешният лов на съкровища е “вълнуващ”, но “в крайна сметка доста глупав”, признава звездата.

Пит разказва и за отказването от цигарите и участието в групи за възстановяване от 12 стъпки, след като спира да пие преди близо шест години. Успява да притесни също така с разсъждения относно “края” на своята кариера.

“Смятам, че съм на последния си крак (фаза). Този последен семестър или тримесечие. Какъв ще бъде този раздел? И как искам да го проектирам?”

Никой от сътрудниците му не желае Пит да се оттегли от актьорството след повече от 30 години като един от най-търсените таланти в Холивуд.

“Той е една от последните останали филмови звезди на големия екран - казва Куентин Тарантино, който режисира актьора в “Безславни копелета” и “Имало едно време в Холивуд”. - Той е просто от различна порода мъже. И честно казано, не мисля, че можете да опишете какво точно е това, защото е като да описвате звездно сияние. Забелязах го, когато правехме “Безславни копелета”. Когато Брад беше в кадъра, нямах чувството, че гледам през визьора на камерата. Имах чувството, че гледам филм. Само присъствието му в четирите стени на рамката създаде това впечатление.”

Самият Пит също не изглежда нетърпелив да се сбогува, предполагайки, че ще продължи да твори за години напред, независимо дали това е чрез продуциране, музика, или някоя от другите му страсти - изкуство и скулптура.

“Аз съм едно от онези същества, които говорят чрез изкуството - обяснява той. - Просто искам винаги да го правя. Ако не го, умирам по някакъв начин.”

Пит е звездата във филма “Влак стрела” на Дейвид Лийч, който трябва да излезе през август и чиято промоция именно седи в основата на интервюто за GQ.