Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Ще ти пръсна главата“, крещял бащата на Йомов. Обвиниха го за закана за убийство Стрелбата стана в понеделник вечерта. СНИМКА: Димитър Мартинов

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж за извършени хулигански действия и закана с убийство, съобщиха от там..

На 16.05.2022 г. около 22,00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в гр. София, обвиняемият Ц.Й. (б.р. Цецко Йомов, баща на футболиста на ЦСКА Георги Йомов) е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Ц.Й. е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал „Ще ти пръсна главата“.

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес, 18.05.2022 г., досъдебното производство е пратено от Софийска градска прокуратура по компетентност в Софийска районна прокуратура. До момента в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

С постановление на прокурор за 72 часа е задържан Ц.Й., предвид опасността да извърши друго престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.