Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

43-годишният Суботин почина в мазето на млади шамани. Според ТАСС те му приложили ямайски вуду практики

43-годишният бивш топмениджър на "Лукойл" Александър Суботин бе открит мъртъв в мазето на млада двойка шамани в дома им в град Митищи близо до Москва.

От януари той е осмият мистериозно загинал енергиен бос.

Руските медии съобщиха, че веднага са направени изследвания за евентуално наличие на наркотици в кръвта му.

Шаман Магуа Флорес, чието истинско име е Алексей Пиндюрин, свидетелствал, че Суботин е дошъл в пияно състояние и под въздействието на наркотици. Богаташът

помолил

за ритуал,

за който често настоявал - да бъдат облекчени симптомите му на махмурлук.

"Твърди се, че милиардерът е отишъл в дома на шамана "в състояние на тежка алкохолна и наркотична интоксикация предния ден", твърди източник на ТАСС. Според него тялото на Суботин било открито в стая в мазето, която се използва за "ямайски вуду ритуали".

Александър Суботин е открит мъртъв в мазето на шаманите.
Александър Суботин е открит мъртъв в мазето на шаманите.

Според различни медии там му е направен разрез в кожата, след което започнали да капят в него жабешка отрова. След като повърнал, пациентът се почувствал по-добре. За да бъде напълно възстановен, двойката призовавала духове и им принесла в жертва животни, използвайки

кръв от петел

Оттук историята става още по-сюрреалистична и абсурдна. След всичко това на Суботин му прилошало, но шаманите не повикали линейка, а му дали валериан, оставили го в мазето сред магични предмети да медитира и на другия ден той бил открит мъртъв. Официалната причина за смъртта е сърдечен удар.

Шаманите обаче твърдят, че не са прилагали ритуалите си срещу заплащане, защото Суботин бил приятел, който дошъл просто да ги види.

Разследването продължава и е образувано наказателно дело.

За Суботин няма много подробности в интернет. Известно е, че през 2009 г. прави дисертация, озаглавена "Логистична подкрепа за преструктуриране на производствения и търговски комплекс на петролна компания: примерът на НК "Лукойл".

Брат му Валери също е висш мениджър и

акционер

в компанията. Западни медии твърдят, че притежава 184-футовата яхта Galvas на стойност около 100 милиона долара.

В повечето публикации се задава резонният въпрос дали тази загадъчна смърт има нещо общо с изявлението на собственика на компанията Вагит Алекперов, който осъди войната в Украйна и подаде оставка.

Всъщност мистериозните обстоятелства, при които загива Суботин, са част от една черна поредица, която наподобява истинска игра на тронове в руската енергетика.

Изпълнителният директор на "Газпром" Леонид Шулман беше намерен мъртъв във вила близо до Санкт Петербург през януари, седмици преди Русия да започне инвазията си. До тялото му е открито

предсмъртно

писмо

На 25 февруари Александър Тюляков, човек от ръководството на "Газпром", беше намерен обесен в гаража на къщата си близо до Санкт Петербург. Тогава от полицията съобщиха, че до тялото също са намерили предсмъртно писмо.

На 28 февруари руският магнат Михаил Уотфорд беше открит обесен в гаража на дома си в британския град Съри.

На 24 март друг руски милиардер - Василий Мелников, който притежаваше медицинската компания за доставки MedStom, съпругата му и двамата му синове бяха намерени със смъртоносни прободни рани в апартамента им в Нижни Новгород.

На 18 април Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, е открит мъртъв в апартамента си в Москва.

Версията на полицията е, че жилището е заключено отвътре и в ръцете на Аваев е намерен

пистолет,

с който той може би е застрелял съпругата си и дъщеря си, преди да се самоубие.

На 21 април медиите в Испания съобщиха, че бившият мениджър на руския газов гигант "Новатек" Сергей Протосеня, съпругата му и дъщеря му са били намерени мъртви във вила близо до Барселона, взета под наем два дни преди това.

Алексей Пиндюрин (вдясно) и съпругата му знаят как да се забавляват.

СНИМКА: Инстаграм
Алексей Пиндюрин (вдясно) и съпругата му знаят как да се забавляват. СНИМКА: Инстаграм

"168 часа" вече писа, че 55-годишният милионер е намерен обесен, а съпругата му и дъщеря му са били със смъртоносни прободни рани, което става ясно от съобщението на местната полиция.

Синът е имал късмет, защото не е бил с тях. Пред MailOnline той твърди, че става дума за "убийство-самоубийство", както и че баща му обожавал майка му и сестра му и никога не би им посегнал.

Само преди дни, в края на април, бе съобщено, че генералният директор на принадлежащия на "Газпром" курорт Красная поляна край Сочи - 37-годишният Андрей Круковски, е загинал при

падане по туристическата пътека

Според съобщението нараняванията били несъвместими с живота. Курортът бе създаден от газовия гигант през 2014 г. за зимната олимпиада в Сочи.

"Той превърна Красная поляна в курорт от световна класа - коментира министърът на природните ресурси на Русия Александър Козлов. - Всичко тук е свързано с Андрей, с неговата енергия, със стремежа му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним завинаги: открит, ентусиазиран, млад, жив, истински."

На целия този фон със сигурност може да се каже, че милиардерът Роман Абрамович, който се опита да помогне в преговорите между Москва и Киев, е имал не просто късмет, а буквално живее втори живот.

Говорителят му потвърди, че е бил отровен, но след бърза намеса на медици е оцелял.