Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загина пореден мениджър на "Газпром" Снимка: Прессслужба на курорта Горки Город

Генералният директор на курорта "Красная поляна" край Сочи Андрей Круковски паднал на туристическа пътека в планината

Генералният директор на принадлежащия на "Газпром" курорт „Красная поляна“ край Сочи Андрей Круковски е загинал след падане по туристическата пътека към Ачипсиската крепост, съобщава "Офнюз", позовавайки се на руските агенции. Те цитират пресслужбата на курорта.

„Той обичаше планините и намери покой в тях. Трагедията се случи по пътя към крепостта Ачипсин, в резултат на падането получи наранявания, несъвместими с живота“, съобщават от компанията.

Министърът на природните ресурси на Русия Александър Козлов описа в телеграм канала си загиналия като човек, направил много за развитието на туризма в Сочи: „Той направи повече за туристическата индустрия в Сочи, отколкото всеки друг. Той превърна Красная поляна в курорт от световна класа. Всичко тук е свързано с Андрей, с неговата енергия, със стремежа му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним завинаги: открит, ентусиазиран, млад, жив - истински".

Следственият комитет на Русия съобщи, че по случая с трагичната гибел на Круковски е образувана предварителна проверка.

Андрей Круковски, който според руски медии е обичал планината и е бил и добър алпинист, е загинал на обикновена туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, собственост на "Газпром" към останките на крепостта. Круковски има зад гърба си изкачвания по сериозни маршрути, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.

Курортът „Красная поляна“ е създаден от руския газов гигант в рамките на подготовката за организираната през 2014 година от Русия Зимна олимпиада. 

Шефът на "Красная поляна" е поредният мениджър на "Газпром", който намира смъртта си през последните месеци. През април в московския му апартамент беше открит трупът на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са били застреляни, а руската полиция обяви, че Аваев е застрелял първо жена си и детето си, а след това се е самоубил.

Почти по същото време испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Те наели къща в района за Великден. По информацията на испанската полиция Протосеня убил с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесил. Протосеня беше бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ Новатек.

Според информация на CNN в началото на тази година са загинали още Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството "Газпром Инвест" и друг мениджър на Газпром – Александър Тюлаков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията. И за двамата като причини за смъртта им е посочено самоубийство.