Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Снимка Архив
Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Снимка Архив

Протест пред Министерството на здравеопазването ще организират днес от 12 часа от партия “Възраждане”. Поводът е въвеждането на т.нар. зелен сертификат за всички дейности на закрито в страната, съобщават от партията.

Вчера здравният министър Стойчо Кацаров издаде заповед, според която за ходене на кина, концерти, фитнеси и др. трябва да се представя зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или пък отрицателен тест за COVID. Това няма да важи само за обществения транспорт, хранителните магазини, банки, аптеки и административни дейности.

“Призоваваме в протеста да се включат всички граждани, които не желаят в страната ни да бъде въвеждан така нареченият "Зелен сертификат". Очакваме здравният министър Стойчо Кацаров да слезе да разговаря с гражданите, да отговори на въпросите ни. Призоваваме Румен Радев да излезе пред нас, за да ни обясни защо правителството, назначено от него, продължава политиката на правителството на ГЕРБ и ВМРО - БНД, а по въвеждането на дискриминационни мерки, дори я надминава”, казват от “Възраждане”.