Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той е третият футболист, който се разписа в дербито на Вечния град и за двата отбора в рамките на 4 месеца

За разлика от всички големи звезди атакуващият халф често попада в класациите за най-верни съпрузи

Отборът на "Лацио" се наложи с 3:2 над "Рома" в римското дерби и така спря негативната серия от три поредни мача без победа в шампионата. В историята обаче завинаги ще остане второто попадение за "бианкочелестите", реализирано от Педро Родригес. Така испанецът се превърна в третия футболист, който се разписва в дербито на Вечния град и за двата отбора. През май месец той играеше за единия отбор, а сега за другия.

Преди него това са правили единствено Арне Селмонсон и Александър Коларов. Бившият атакуващ халф на "Барселона" направи

шокиращ трансфер през лятото,

заменяйки цветовете именно на "Рома" с тези на големия враг на "вълците" - "Лацио". Подобно нещо футболният свят не бе виждал в продължение на 40 години.

През 1981 г. Карло Пероне премина от "Лацио" в "Рома" след като бе изиграл четири сезона при “небесносините”. Направил немислимото, вече може би към края на една успешна кариера Педро Родригес си гарантира място в историята.

Но това съвсем не е най-интересното в биографията му. Самият той започва да тренира футбол чак на 16 години, което е странно за футболист от неговия ранг. До този момент тийнейджърът блестял на терена, когато играел с приятели, а в същото време бил и много добър ученик. През 2003 г. родителите му, с които той бил много близък, решават да го подкрепят в идеята да се запише да тренира.

Педро често асистираше на “головата машина” Меси.
Педро често асистираше на “головата машина” Меси.

Макар да изглеждало твърде късно, Родригес толкова впечатлява с игрите си за "Сан Исидро", че само

след една година

е забелязан

от скаутите

на "Барселона". Нещата в школата на каталунския гранд продължават във възходяща линия и само след 12 месеца той подписва професионален договор с третия отбор. Докато се състезава за него в периода 2005-2007 година, Педро е сред най-добрите играчи и мнозина прогнозират бляскавото му бъдеще. Освен с голове това изпитание футболистът свързва и с друго важно житейско събитие. През 2005 г. Педро се жени за своята приятелка Каролина Мартин, която е с 5 години по-голяма от него. Двойката, за която всички казват, че е идеалната, успява да се допълва и развива професионално. Каролина е успешен счетоводител, а съпругът започва да бележи още повече голове, играейки във втория тим на "Барса". Стартът му за мъжкия отбор е просто зашеметяващ. През сезон 2008/2009 "Барселона" се превръща в първия отбор в историята, спечелил всички възможни 6 купи.

Младокът

играе рядко,

но предвид звездната селекция на Пеп Гуардиола това е повече от логично. На следващата година Педро се отплаща, като бележи в дебютното си "Ел Класико".

Каталунците печелят с 2:0 на "Сантяго Бернабеу", а след това отново триумфират с титлата в Ла Лига. Няколко седмици по-късно атакуващият полузащитник дебютира за Испания в контрола срещу Саудитска Арабия, а треньорът Висенте дел Боске му гласува доверие да попадне сред 23-мата, избрани за световното първенство в ЮАР. От африканската страна Испания и Педро си тръгват като световни шампиони, а през есента той отново е точен в “Ел Класико”, като забива второто попадение за историческата победа на "Барселона" с 5:0. Отборът печели отново Шампионската лига и титлата в Ла Лига.

В рамките на 4 месеца Педро смени вечните противници в италианското Дерби. 
СНИМКИ: РОЙТЕРС
В рамките на 4 месеца Педро смени вечните противници в италианското Дерби. СНИМКИ: РОЙТЕРС

За разлика от всички големи звезди Педро Родригес попада във всички класации за най-верни съпрузи. Около него никога не е имало шумни афери с други жени, а играчът е изключително отдаден на семейството си. Според някои причината е, че неговият пръв и единствен син се появява на бял свят цели осем години след брака му - през април 2013 г.

Не след дълго на щастливото семейство

се налага да се премести в Лондон

Причината е, че след 321 мача за “Барселона”, 99 гола и забележителните 46 асистенции, като 25 от тях отиват при Лео Меси, Педро напусна каталунския гранд.

След втория спечелен требъл, този път под ръководството на Луис Енрике, атакуващият халф облече екипа на "Челси". Дебютът на испанеца е блестящ. Той се разписва само три дни след като подписва със “сините” от "Стамфорд Бридж" при победа срещу "Уест Бромич" с 3:2. Към витрината си с трофеи през следващите години добавя още престижни отличия, сред които титлата във Висшата лига и купата в Лига Европа. Достигнал редица върхове в Испания и Англия през миналата година, Педро предприе ново предизвикателство, като този път се насочи към Апенините.

Силните игри в началото вещаеха триумфално бъдеще

в "Рома", но контузии и противоречия с треньора Пауло Фонсека постепенно отслабиха неговата форма. Все пак тя отново се възвърна в самия край на сезона, когато именно Педро Родригес бе герой в дербито на Рим, но тогава за “червената” част на града.

През май с негова помощ "джалоросите" изковаха успеха с 2:0, а сега испанецът влезе в историята, вкарвайки ключово попадение и за големия враг. Тези знакови голове, както и фактът, че на 34 години Педро все още получава повиквателни за националния отбор, доказват, че той все още е футболист на световно ниво и няма да е изненада, ако при следващото дерби всички отново заговорят за него.