Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През последните дни се беше задържало между 30 и 40 ковид случая на една 12-часова смяна на Спешната помощ, вчера обаче за съжаление бяха точно 50 на дневната. А само тази нощ са над 40 и това е притеснително.

Това обяви говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска пред Би Ти Ви. Тя потвърди, че има подмладяване на пациентите.

Няколко пъти возихме и новородени бебенца до болница, защото влизат в дихателна недостатъчност, посочи тя. 2-3 бебета са возили за последния месец, едното било на дни. Не е имала възможност да проследи по-нататък състоянието им след приемането в болница.

Постъпателно се действа по плана, надяваме се сега да няма тази липса на легла като при последната вълна, коментира говорителката. Най-застрашени от изчерпване са големите болници, защото караме първо там пациентите, обясни тя.

Имаме комуникация и с радиостанции в столицата, не знам как е в страната, и докато пътува линейката, се ориентираме, защото за минути преди се запълваха леглата, добави Сунгарска.

Голям процент са ваксинирани, доста изкараха вируса, описа тя защитени ли са спешните медици.

Все още има притеснения у хората и много настояват да влязат в болница не заради тревожни показатели, а от страх. А в същото време, когато бях в Ахтопол, се оказах единственият човек с маска там, изрази тя недоумение защо хората не си пазят здравето и живота.