Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Pixabay
Снимка Pixabay

Парасейлинг с две туристки се приземи на дърво до централния плаж на Созопол, после падна върху покрива на кръчма и вдигна на крак летовниците да им оказват първа помощ. Инцидентът станал преди обед, когато ивицата е пълна с хора.

До екстремното приземяване като на филм се стигнало след повреда на лодката, която тегли парашута във въздуха. Така вместо да се приземят плавно във водата, момичета първо се озовали върху клоните на високо дърво до едно от плажните заведения, в което се оплели въжетата на парашута. После от тежестта им те се счупили и туристките поднали върху покрива на кръчма. За щастие не са сериозно пострадали, а се разминали само с уплаха и драскотини по тялото. Първи на помощ се притекли спасителите да свалят жените от дървото, после в медицинския пункт ги прегледали и те се върнали обратно на пясъка да плажуват.

"Видяхме, че парашутът много ниско наближава дървото, но помислихме, че момичетата не са могли да се справят с управлението му", разказаха летовници. Други пък разбрали за инцидентното приземяване от силното пращене на клоните и покритото с парашут дърво. Клиентите в кръчмата обаче нищо не усетили освен тупуркане по покрива и суетене на плажуващи отвън.