Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Тайип Ердоган
Реджеп Тайип Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви по повод утрешния национален празник на страната, Деня на републиката, че Турция днес е "надежда за всички потиснати" и всички обезправени по света, както и че поради това е цел на терористични организации, съобщи Анадолската агенция.

"На 29 октомври 1923 г. турският народ със своя живот и кръв още веднъж показа на целия свят, че няма да позволи на никого да окове неговата воля, както и че няма да позволи на никого да се меси в съдбата му", каза Ердоган, предава БТА.

Днес Турция е надежда за всички потиснати и за всички жертви по света, добави той.

"Това е и главната причина да сме под прицела на терористични организации с окървавени ръце. Не позволихме, нито ще позволим на убийци като Ислямска държава, Кюрдската работническа партия /ПКК/, Силите за защита на народа, Фетхуллахистката терористична организация да ни попречат да постигнем целите си", каза Ердоган.

Турският президент заяви, че "с решителна борба против пионките и марионетките, които работят срещу нас със сплетни от първите страници, ще продължим пътя на Турция към целите, поставени за 2023 г."