Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водещият на „Политически некоректно“ Петър Волгин
Водещият на „Политически некоректно“ Петър Волгин

Не харесвам хората, които лъжат. Също така не смятам, че просто трябва да си мълчим, когато някой лъготи, с надеждата, че истината рано или късно ще победи. За да победи истината, трябва да се противопоставяме на лъжата. Винаги.

Разбирам, че на заседанието на СЕМ една от членките на органа, г-жа Prolet Velkova отново е говорила лъжи по мой адрес. Казала е, че в предаването на БНР Политически НЕкоректно "доминира пропутинската, прокремълската гледна точка". Нищо вярно няма в това изказване разбира се. Единствената гледна точка, която доминира в нашето предаване, е пробългарската. Ако за г-жа Велкова да защитаваш българската позиция е "пропутинска пропаганда", значи тя дълбоко се е объркала. Много бих искал въпросната госпожа да излезе от клишетата, които разпространяват по мой адрес жълтопаветните сайтове, и да даде конкретни примери за това къде точно в "Политически НЕкоректно" има "прокремълска пропаганда", къде има "поощряване на войната" и "омаловажаване страданията на жертвите". Работата е там, че няма да може нито един пример да посочи. Поради простата причина, че такива не съществуват. Да, реалността влиза в тежко противоречие с фантазиите на тази госпожа и при този сблъсък реалността няма как да бъде отменена. Да, г-жа Велкова може да продължи с преиначаването на фактите, но няма как да ги промени.

Ще си обясним нейното поведение, ако си припомним, че Пролет Велкова е партийното назначение на "Демократична България" в СЕМ. Тази формация и сродните й структури никога не са искали в България да има свобода и демокрация. Единственото, към което се стремят политическите представители на този малоброен, но изключително креслив умнокрасивитет, е да установят униформеност и господството на една единствена гледна точка - тяхната. Ето защо, в интерес на демокрацията в България е тези хора да бъдат държани колкото се може по-далеч от властта. От всяка власт. Единственото, което те са в състояние да направят, е да ни завлекат в блатото на диктатурата и едноизмерното мислене.

Такива госпожи като Пролет Велкова всъщност са много полезни. Защото нагледно показват как с лъжи и манипулации "либералните евроатлантици" искат да ни отнемат свободата. Не бива да им позволяваме това.

*От фейсбук!