Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕОРГИ СВИЛЕНСКИ
ГЕОРГИ СВИЛЕНСКИ

Липсата на реален дебат в предизборната кампания постави българският избирател в ситуция да не може да направи своя избор, тъй като няма информация за какво и как да гласува. Това според БСП е довело до ниска избирателна активност, коментира Георги Свиленски в студиото на "Денят започва" по БНТ.

"Резултатът няма как да ни задоволява, при тази ниска избирателна активност всички политически партии губят доста гласове. Ние направихме широка лява коалиция, ние не очаквахме математически сбор, търсихме психологически ефект. На нас ни предстои да надградим лявата коалиция. Излизаме пред избирателите с чисто лице. До септември трябва да има заседание на конгреса, където ще направим анализ. Ние знаем как да носим политическа отговорност, оставете ни да я носим. БСП е голяма партия като идеи. Няма как, когато си загубил изборите, да кажеш, че ръководството няма отговорности към тези избори. Изводът от това е, че имаме едно обединение в ляво, което не подлежи на съмнение и остава да надграждаме на тази основа", заяви Георги Свиленски.

По думите му, без БСП трудно ще се случи стабилно правителство. Тепърва ще се прави анализ на резултатите, които не са задоволителни. Той потвърди, че партията е готова да подкрепи конкретни политики на новото правителство, макар и не безрезервно.