Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рашков: Когато някой започва да губи, отклонява внимание от важното за деня Бойко Рашков КАДЪР: bTV

Когато някой започва да губи, той отклонява общественото внимание от важното за деня. Така служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира пред bTV изявленията на ГЕРБ от днешния ден.

„Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, тя започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца те губят такъв електорат, че губят 15 или 20 депутати“.

По думите му, днес има сравнително по-малко започнати досъдебни разследвания.

„Причината отдавам на активната дейност на съответните полицейски органи в последните10 дни. На пръсти на едната ръка се броят случаите, които можем да коментираме, накратко – в Карнобат имаме един случай и то по ваш репортаж. Ние заедно с вашата телевизия и със съдействието на прокуратурата в Карнобат сме свършили много важна работа".

Рашков допълни, че от преди няколко часа имат информация за един случай в столичния кв. „Дружба“, където представител на секционна комисия е бил с един кандидат-депутат в една кола, но кандидатът за депутат има имунитет и не може да се посегне на неговата независимост, поради което реализацията не се е осъществила до край.

"Ще анализираме кои партии са купували гласове, ще бъдем готови, след като започнем да проверяваме случаите един по един", каза служебният вътрешен министър.

Бойко Рашков съобщи още, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор в близките дни:

„Почти напълно съм готов, не хвърлям думите си както ГЕРБ на вятъра“.