Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

У нас е много модерно да се говори за магистрали, но аз искам да видя същия стандарт като качество, цени, устойчивост, надеждност и безопасност на българските магистрали като това в Полша, Латвия, Естония, Австрия и другите държави от инициативата „Три морета“. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос на БНТ за това накъде ще поеме оттук нататък инициативата, зададен на заключителната пресконференция на шестата Среща на върха на „Три морета“, която приключи. На пресконференцията участваха още президентите на Полша, Латвия и Румъния.

Румен Радев обърна внимание и на видеопосланието на щатския президент Джо Байдън, което бе показано при откриването на срещата в четвъртък. „Обърнете внимание на посланието на Байдън, което бе насочено и към борба с корупцията и свободата на медиите. И наистина, там където медиите са свободни, няма толкова корупция и има просперитет. И обратното там, където те са подчинени, избуяват“, каза Радев.

По време на двудневната среща на върха е приета съвместна декларация на държавните ръководители. Тя е израз на нашата обща политическа воля да работим за ускореното развитие на нашия регион чрез подобрена инфраструктурна свързаност, каза президентът (виж повече тук).