Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Партиите да формират стабилно правителство, идват трудни времена Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов

„Ще се положат всички усилия за прозрачността и честността на изборите. Работата на службите срещу купуването на гласове вече дава резултати. Българските граждани могат да се чувстват сигурни и да дадат своя вот”. Това каза в началото на заседанието на кабинета служебният премиер Стефан Янев.

Той призова лидерите на политически партии да загърбят популизма и пиара и да се държат отговорно."Опасявам се, че предстоят трудни времена. Бъдещето разположение на силите трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи", каза още Янев. Основната цел пък била постигане на стабилност в икономиката.

„Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен, да отразява тази електорална тежест и да взима решения за бъдещето на държавата”, добави той.

„В тази връзка мисля, че е необходимо да кажем, че изборите са фундамента на демократичния процес. Те са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас. Всички ние, като общество, като власти, като медии, трябва да работим отговорно – всеки в своята роля, за да имаме просперираща България за в бъдеще”, каза премиерът.