Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ИВАНОВ
ХРИСТО ИВАНОВ

Иванов се оплака от липсата на диалог с "Има такъв народ"

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че е готов да поеме отговорност и да стане премиер, ако това се налага. В интервю за "Свободна Европа" той подчерта, че "има други решения по отношение на този пост" и затова към момента той не е на дневен ред. На въпрос дали е достатъчно политически зрял, за да стане премиер и дали би понесъл подобна отговорност, Иванов отговори, че вече е "понесъл отговорността да поставя някои от най-тежките въпроси в българската политика".

"Естествено, че мога да поема отговорността да си довърша работата до резултат и ще направя всичко необходимо за това България да се освободи от това потресаващо положение. Готов съм да направя всичко необходимо, включително и да поема тази отговорност. Но има други решения по отношение на този пост. Това е инструментарен въпрос. Това, което аз казвам, е, че съм готов да си нося политическата отговорност до резултат.

Иванов се оплака от липсата на диалог с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". По думите му "Демократична България" много пъти се е опитвала да започне разговор с техни представители за политики и програми, а не за разпределение на позиции, но все още неуспешно. Според него "Има такъв народ" е логичен партньор за управление, тъй като подкрепи протестите от миналата година.