Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служебният пшремиер Стефан Янев разговаря с вътрешния министър Бойко Рашков.
Служебният пшремиер Стефан Янев разговаря с вътрешния министър Бойко Рашков.

МВР провежда мащабна операция срещу купуването на гласове в цялата страна, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг в Националната полиция. 

Той даде пример със село до Плевен, което масово е гласувало за една партия на изборите на 4 април. В Германия имало българин, който организирал попълване на фиктивни заявления за откриване на секция там, а хората не знаели, че ще гласуват зад граница. 

"В Кюстендил един бивш министър на вътрешните работи е правил събиране. Присъствал е директора на областната дирекция на МВР в града, който е в болнични. Имаме информация, че е обсъждан  въпросът как да уредят 15 хиляди македонци с български паспорти. Нямаме само изборен туризъм от Изток", каза още Рашков. Той отказа да отговори дали бившия вътрешен министър е сегашният кандидат за депутат от ГЕРБ Христо Терзийски, който е от този град. 

При претърсване в жилище в Карнобат са намерени 31 лични карти. Засечена е комуникация на купувач на гласове с него за търговия с вот. 

В кв. "Комлука" в Бургас също са намерени списъци. Това са длъжници на лихвари. Обещавали им да им опростят част от задълженията. Задържани са 2-ма. От 18 юни има 97 сигнала за купуване на гласове, разследванията по тях са 9.