Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В последния месец важният стратегически документ, който ще помогне на България да преодолее последиците от кризата, предизвикана от COVID-19, остана встрани от общественото внимание. Това написа в профила си във фейсбук Николай Нанков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч.

В Плана за възстановяване и устойчивост ние бяхме дефинирали политиките и реформите, към които европейските средства да бъдат насочени. В момента обаче план за България няма. Редактира се. Няма и стратегия как да преодолеем последиците от кризата. А паралелно все по-чести стават предупрежденията за задаваща се инфлация и за предстояща наесен четвърта вълна на болеста, която промени целия свят, пише Нанков.

И добавя: „Работи ли се въобще по плана, какво точно е изключено, има ли прибавени нови проекти - абсолютно неясно е. Ясно е само, че ако не го внесем, при това в супер кратки срокове, има опасност в обозримо бъдеще да се разминем с милиарди левове, които са жизнено важни за икономиката ни сега“.

Медувременно от Европа идват новини, че тръгват парите за възстановяване, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен вече е приключила първия етап от посещенията си в столиците на 12 държави членки на ЕС, чиито национални планове за икономическо възстановяване от пандемията са били одобрени. А у нас – тишина. Откровеният реваншизъм на „новата“ власт тотално неглижира Плана за възстановяване и устойчивост от публичното говорене. Да не говорим за внасянето му в Брюксел навреме, за да получим пари от ЕК още тази година, добавя водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч. И завършва: „Ние от ГЕРБ знаем как да върнем стабилността и спокойствието на хората. Гласувайте на 11 юли за ГЕРБ-СДС с номер 5 в бюлетината! За да въведем ред в хаоса!“