Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Следващите избори ще са през юни 2023 г. Турският президент Реджеп Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново подчерта, че датата на следващите избори ще бъде през 2023 г., на фона на спекулации в страната за възможен предсрочен вот, предаде Анадолската агенция.

"Датата на изборите е ясна, юни 2023 г. Не се хабете напразно", обърна се президентът към онези, които по думите му "лягат и стават, говорейки за предсрочни избори".

Ердоган каза това на среща на местните структури на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ в окръг Хатай, Южна Турция.

Ще продължим да отстояваме "независимостта, интересите, правата на нашия народ и всички наши приятели", подчерта Ердоган, добавяйки, че "съдбата на ПСР е в синхрон със съдбата на Турция".

"Всичките 15 избори, през които Турция е преминала през последните 19 години са били от жизнено значение сами по себе си", каза още той. "Сега пред нас са изборите през 2023 г. Тези избори представляват най-критичният повратен момент по отношение на синхронизирането на стандартите на страната с визията за 2053 г.", добави президентът.