Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милена Фучеджиева
Милена Фучеджиева

Писателката и сценаристка Милена Фучеджиева коментира публикацията на рокпевицата Милена Славова срещу гей парада.

"Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си", написа Милена Славова преди два дни във фейсбук, а малко след това профилът й там бе блокиран. По-късно потвърди позицията си срещу гей парада и в интервюто си по Нова тв.

"Горе-долу проследих скандала около Милена Славова. Видях статуса й срещу Прайда. И тъй като смятам за категорично неприемливо да наричаш ЛГБТ хората "извратеняци", реших все пак да изгледам интервюто й по "Нова".

Милена Славова СНИМКА: Архив
Милена Славова СНИМКА: Архив

Реагирала е на снимка с българското знаме, завряно в задник. Окей. Това е брутално грозно. Но ако тя е в час със социалните мрежи и изобщо с развитието на обществото глобално, което всеки, който прекарва някакво време в социалните мрежи би трябвало да е, тя би трябвало да знае, че е пълно с екстремни примери, изказвания и снимки на всякаква тема. Снимката със завряното в задник знаме циркулира от много отдавна. Правила ми е впечатление, меко казано. Но аз знам, че тя е изключение, не правило. И се надявам, че Милена Славова е изтрита само заради думата "извратеняци", която е недопустима, както казах. Тя надъхва с омраза и неприемане", написа Милена Фучеджиева.

И продължава: "Културата на общуване на българите е ниска, много ниска. Милена е бунтар, но не е бунт да обиждаш. Тя е възмутена от хейта, но той е отговор на "извратеняци", което е началото на хейта. Омразата поражда омраза в отговор. Проста и тъжна последователност.

Иначе хората определено не бива да бъдат докладвани и блокирани заради мнението, че гей парадите са им в повече, ако то е изказано културно, спокойно и аргументирано без епитети. Те имат право на подобно мнение така, както и ЛГБТ хората имат право един ден в годината да минат през всеки град в най-пъстрия си вид.

Когато си публична личност не можеш да си служиш с език на омразата зад който се нареждат нацитата. Просто би трябвало да е унизително и недопустимо за самата/самият теб."