Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков СНИМКА: Архив
Бойко Рашков СНИМКА: Архив

Върху избиратели е оказван огромен политически натиск за вота на 11 юли. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков след правителственото заседание. На него бяха поканени областните управители на Бургас и Смолян. Изслушваме ги, защото проблемите са различни във всяка област, каза Рашков.

Областният управител на Смолян е докладвал за натиск по различни линии. "Ако някой отиде в горското стопанство, например, да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги - всичко това се използва за натиск. Това е позорно явление, поне според моята оценка", категоричен бе Рашков.
Той съобщи, че на заседанието на правителството се е разгледала и обществената поръчка за закупуването на още 1637 машини, като парите ще бъдат преведени на ЦИК. Доставката им ще струва 8 923 400 лв. без ДДС.
Рашков припомни, че за изборите на 4 април са били доставени 9600 машини. На 3 юни бе направен опит за договаряне на допълнителни машини 1500 със "Сиела Норма", но поръчката не се реализира, заради неизгодната цена, каза още вътрешният министър.
"Ще се планират и реализират доста технически въпроси. Машините ще бъдат доставени от Нидерландия в събота и неделя", съобщи още той.
Обсъжда се и възможност за по-лесно транспортиране.