Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нека Григор Димитров знае, че са му направени поне 10 ваксини, спасили стотици хиляди животи

В началото на 50-те години двама милиционери вървят по улицата и единият вика:

- Чекай тука. Пий едно кафе. Че се качим до доктора. Нема да се бавим.

Качва се. Разбутва чакащите пред кабинета. Влиза, заключва вратата и вика:

- Докторе, искам веднага да ме кастрираш.

- Ама, как така?

- Докторе, ти мене ли питаш как? Нали ти си докторът! Искам веднага да ме кастрираш.

- Ама, аз!

- Нема аз, нема ти! Аз съм бил партизанин и не се шегувам. Ако до 5 минути не ме кастрираш - вади пистолета и го зарежда, - отстрелвам те като едното нищо.

Докторът какво да прави - и той е човек. Има жена, деца. Вика на сестрата:

- Сестра, дай инструментите.

Кастрира милиционера. Той, накуцвайки, слиза в кафенето и другият милиционер го пита:

- Е, какво? Ваксинираха ли те?

Във връзка с ваксинациите против COVID-19 в някакво интервю Григор Димитров заявил, че няма да допусне да вкарват чужди субстанции в неговото тяло. Разбира се, той има право да прави с тялото си, каквото си поиска. Но трябва да внимава със словото. Защото!!! Защото той наред със Стоичков и Бербатов е един от най-обичаните спортисти и е възможно много хора да му повярват. Е, готов ли е Григор да поеме отговорността за кончината на двама, трима или повече хора?

Искам да припомня на Григор Димитров. По-скоро да го информирам, защото той вероятно не знае, че досега са му направени най-малко 10 задължителни имунизации, а в глобален план ваксинациите са спасили живота на десетки, а може би на стотици милиона хора.

В по-миналия век едрата шарка е била основният бич на човечеството. През 1903 година България става една от първите държави в Европа, която въвежда задължителното ваксиниране против едрата шарка. И както виждате, тази болест е напълно изчезнала от географската карта на България. До средата на миналия век в света върлуваше туберкулозата. В България кажи-речи нямаше семейство, което да не беше засегнато. Раковите заболявания бяха някаква второстепенна опасност, а по улиците на София на всяко кьоше имаше плювалник. Не, не от някакво вманиачаване по хигиената. Ние, българите, рядко се вманиачаваме и то най-малко по хигиената, но разпространението на туберкулозата се пренасяше най-вече от разпрашените храчки на засегнати. През 1951 година се въведе задължителното ваксиниране против туберкулоза и плювалниците постепенно изчезнаха. Какво ли направиха с толкова много плювалници?

Много модерно стана да се говори за опасностите от ваксинирането срещу COVID-19. Например съобщиха, че вследствие на ваксинирането с една от ваксините (нарочно не споменавам името й), шест жени получили тромби, а една от тях починала. Звучи стряскащо. Но после се разбра, че тези 6 случая са на базата на 8 милиона ваксинирани жени. Е, виждате, че не само в България има тъпи журналисти.

Разбира се, независимо от ваксинациите е редно да се погрижим и сами за здравето си. Да се храним нормално и да спортуваме по малко.

Но... това е тема за друг разговор.

*Вицът важи и за днешните мутри.