Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горящата кола на учителя.
Горящата кола на учителя.

Леката кола на учител от Разлог, който преди дни спаси дете при катастрофа, е била запалена през нощта. Инцидентът е станал около 4 ч на ул. "Бяла река", пред дома на Николай Фарфаров, който е брат на бивш полицай, сега шеф на охранителна фирма.

"Това се случи тази нощ. Някой "доброжелател" реши, че така се действа, но така действат мишките, скрили се в дупките си и нямащи куража да те погледнат в очите. Мишките си остават мишки цял живот, но на тях това им стига. Всичко се връща - и добро и зло!", написа учителят и пусна снимка от горящата кола. 

Преди дни кметът Красимир Герчев връчи Почетния знак на кмета на община Разлог на учителя Николай Фарфаров.

В автомобилна злополука, при която е блъснато 5-годишно момченце, учителят по физическо възпитание в Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“  Николай Фарфаров реагира бързо и спасява живота му.

„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг.“- споделя Николай Фарфаров.

"Да спасиш човешки живот, без да го афишираш, са качества за подражание и пример – добър пример на млад човек, на български учител. Искрено благодарих на Николай Фарфаров за бързата и адекватна реакция, за скромността и добротата, за спасеното дете. Горд съм, че връчих почетен знак на достоен човек - за достойно дело", каза кметът Герчев.

Николай Фарфаров получи почетния знак на общината от кмета Красимир Герчев.
Николай Фарфаров получи почетния знак на общината от кмета Красимир Герчев.