Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ Кадър: Фейсбук
Бойко Борисов в централата на ГЕРБ Кадър: Фейсбук

„Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре". Така Бойко Борисов коментира записите в заведение на президентския секретар Пламен Узунов и бившия директор на митниците Петко Петков. Той направи това на среща в централата на ГЕРБ веднага след като пред нея бе открита предизборната кампания на партията.

Записите  бяха разпространени онзи ден от "Афера". На тях се вижда как Петков чака на маса, идва Узунов, взема телефоните и на двамата и ги отнася далеч, после си пишат бележки и накрая Петков дава на Узунов голям хартиен плик, пълен с нещо.

„Никой не отрича, че такава среща има. Самото деяние... Тези, които са работили в служби, знаят – първото, като отидат някъде, е да махнат телефоните. Единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки.

Проверява дали дрънчи и на другия ден торбите заминават вероятно към Радев. Там са назначенията”, заяви лидерът на ГЕРБ. За Петков каза: "Петко Петков - знаков човек в митниците, няма митничар да не знае кой е Петко Петков."

Петков обясни пред медиите след публикуването на записите, че срещата била лична, в плика имало ром и пури и те били благодарност, че Узунов му помогнал за чернодробна трансплантация.