Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Монтана
Съдебната палата в Монтана

Окръжният съд в  Монтана измени наложената на Н. Н. – обвиняем за убийство, мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“ заради системни нарушения на наложената му забрана да напуска жилището си.

Срещу 66 годишният Н. Н. се води досъдебно производство за умишлено убийство - престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Според събраните досега доказателства на 24 февруари т. г. след скандал в центъра на село Громшин 66 годишният Л. С. стрелял с газов пистолет в лицето на Н. Н.

Между двамата започнала схватка и Н. Н. нанесъл удари с нож на другия мъж. Л. С. починал от получените рани, а Н. Н. е бил задържан.

На 26 февруари т. г. Окръжен съд наложи на Н. Н. мярка за неотклонение „домашен арест“ като се съобрази с представените от защитата му медицински документи за влошено здравословно състояние на обвиняемия и чистото му дотогава съдебно минало.

В началото на юни в Окръжен съд – Монтана постъпи искане от Окръжна прокуратура за изменение мярката на Н. К. Н. в „Задържане под стража“ заради установени многобройни нарушения на домашния арест. Определението на съда може да се обжалва и протестира в три дневен срок пред Апелативен съд – София.

На снимката е Съдебната палата в град Монтана