Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Хаджигенов КАДЪР: БНТ
Николай Хаджигенов КАДЪР: БНТ

"Исканията за удължаване на СРС-та спрямо опоциционни лидери от 12 август м.г. ги дадох на министър Бойко Рашков. Има и 5 страници мотиви - ОПГ за създаване на масови безредици. Не знам това какво престъпление е. Няма такова престъпно деяние", заяви адвокат Николай Хаджигенов в предаването "Офанзива" по "Нова нюз". Преди дни той показа документи в ефира на БНТ като доказателство, че има подслушвания на опозиционни политици.
"Ако съм разгласил класифицирана информация защо не ме задържаха като показах документите по БНТ? Цветанов четеше СРС-та от парламентарната трибуна. Това не е ли престъпление? Това, което показах аз са извлечения от веществени доказателства, изготвени от СРС-та", каза адвокат Николай Хаджигенов. Той бил от организаторите на протеста и знаел всичко, което се случва там.
"82 души са подслушвани. Не всички са изписани с всички имена. Настимир Ананиев, Тихомир Василев и Григор Здравков са посочени, останалите са с псевдоними. Настимир и Тихомир не са били основна цел. Те са закачени покрай нас, защото бяха през цялото време там. Това са второспетенни цели", твърди Хаджигенов.