Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИДАЛ АЛГАФАРИ
НИДАЛ АЛГАФАРИ

Приятели,

държавата ни се разтресе от доклад на американското правителство.

Какво ни казва този доклад?

Макар да имаме прекрасна родина и изящни природни дадености, нещо куца. Този доклад ни дава ясно да разберем, защо безвизовият режим не е паднал за българите. Защо все още не ни вярват напълно зад океана? Защо все още не сме допуснати в еврозоната? Защо не сме в Шенгенското пространство?

Дали докладът е част от политиката на САЩ?

Да. Политика е. Ние сме брънка от Северноатлантическия съюз и в него са наложени ценности, които и ние, щем или не, трябва да ценим и спазваме. Не бива през нас, брънката от веригата на съюза, да проникват и да се разхождат сякаш са у дома си чужди на съюза разузнавания. Те и техни сътрудници да подкопават държавността ни чрез взятки, изнудване и корупционни схеми. Да САЩ гледат и са длъжни да отстояват политическите интереси на държавата им. Част от интересите им е България. Ние сме направили своя избор и сме приели, че ще сме част от тези интереси.

Дали да вярвам ли на доклада?

Предполагам, че американските служители, които са го изготвили са се съветвали с качествени юристи, предпазвайки подписалият го най-висш американски представител да не бъде уязвим при евентуални последващи съдебни искове.

Кой е настоящият политически лидер споменат в доклада?

Може да е всеки от политическият ни елит. Всеки, който под една или друга форма е финансирал предизборната си кампания с мръсни пари. Представям си какво им е в душичките на повечето ни политически лидери сега. Всеки се притеснява да не бъде посочен той. Колко ли са ходили или провождали пратеници при богати българи протегнали ръце с обещания най-различни. Колко ли са тези, който финансираха изключително скъпата си последна кампания с пари от уличените в корупция служители. Колко ли телевизии се издържаха и издържат от парите на сочените за престъпили закона и морала или са финансирани от бюджетът на разузнавателни служби? Колко познати нам политици си напазаруваха имоти, други заведоха младите си изгори на прескъпи вояжи, трети пък в едно с близки и роднини си построиха комплекси из най-красивите кътчета на родината ни?

Имаме сериозен повод да помислим преди машинално да гласуваме.