Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пак арестуваха сина на Каплата, сега той пък заплашвал с убийство

Синът на дупничанина Васил Капланов-Никола е арестуван за втори път в Дупница, този път за закана с убийство към шефа на мотоклуб "Неразделни братя" Димитър Недев.

Капланов-баща е последния човек, за който се твърди, че е видял изчезналия на 31 юли м. г. Янек Миланов. Вечерта Янек се качил в джипа на Каплата и оттогава следите му се губят. Въпреки десетките мащабни акции за издирването му, той не е намерен. Васил Капланов обаче бе обвинен в незакноно държане на боеприпаси и закана с убийство към Недев, който писал коментар в социалните мрежи по повод изчезването на Янек. "Заплаши ме с убийство, а сега и синът му също. От август м.г. съм обект на непрестанен тормоз от страна на бащата и сина. Обиждат грозно жена ми е детето, сипят закани. Пускал съм няколко жалби. Днес Никола ме видя на площада и ми каза, че ще ме убие. Застана срещу мен и започна да клати заплашително глава. Отидох в полицията и подадох нова жалба, а униформените го задържаха. Когато ме видя в коридора на районното, през решетките отново ми се закани", разказа Димитър Недев. Предложили му охрана на семейството, но той отказал, защото работи като шофьор на товарен автомобил и не вижда как би могъл да пътува непрекъснато и до него да има охрана. "В Дупница не излизаме почти никъде, особено пък вечер. Страхувам се за живота на децата и жена ми. Нося си законно оръжие", допълни Недев.

Каланов-старши е под домашен арест и би трябвало да си стои вкъщи с електронна гривна. Делото срещу него за закана с убийство към Недев е прехвърлено в съда в Несебър, защото когато получил заплахите е бил на почивка в Слънчев бряг със семейството си.

Синът Никола Капланов има обвинение за увреждане на колата на Янек Миланов и бе в ареста за кратко, но бе освободен. Сега отново е зад решетките.

Наш репортер потърси за коментар адвоката на Капланов, но той не бе открит досега.