Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

За 72 часа е задържан в следствения арест на Затвора в гр. Враца 22-годишен криминално проявен и осъждан от гр. Дряново, извършил 5 взломни кражби в дните 28.05./31.05.2021 г. в гр. Монтана. Предстои Районна прокуратура – гр. Монтана да внесе искане за налагане на постоянна мярка за задържането му под стража.

В резултат на успешно проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Монтана установили по „горещи“ следи, че на 29/30.05. той взломил входната врата на църквата "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Монтана, откъдето извършил кражба на 743 лв. от продажба на восъчни свещи и метален кръст.

През миналата седмица счупил още четири входни врати и проникнал в офиси на потребителска кооперация, козметична фирма и фирма за агропазарна информация на бул. „Трети март“ в областния град, откъдето извършил кражба на ваучери за храна, мобилен апарат "Сони Ериксон", парфюми и парични суми.

На 31 май взломил и врата на адвокатски офис в района. Криминалистите открили част от откраднатите вещи, ваучери и пари, които ще бъдат върнати на потърпевшите собственици. Работата по случаите продължава под наблюдението на Районна прокуратура – гр. Монтана.