Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знаете ли, че в нормалните държави по света се създават най-различни фондации или се правят дарителски компании за някои болести, като СПИН и РАК? Не че държавата няма пари, а защото тези фондации са световни и работят и подпомагат в световен мащаб. Няма такива фондации или дарителски компании, които да са насочени единствено и само за един човек. В чужбина събират пари за подпомагането развитието на науката в определена област.

Тук в България обаче е различно. Тук е обратно. Фондациите и дарителските кампании са насочени за лечението на един човек. Защо ли? Защото нямаме здравна система. Хората събират пари, капачки, даряват какво ли не за да се подпомогне лечението на един човек.

Това е унизително. Но не тези, които са основали фондацията или са организирали събирането на дарения са унизили болния. Държавата го е УНИЗИЛА. Същата държава, на която болния си плаща данъците, здравните осигуровки и куп други "такси".

Ето, в такава държава живеем. Държава в която няма и един медицински хеликоптер. Държава в която няма нито една детска линейка. Държава в която определени чиновници вземат стотици хиляди левове като бонус, но пари за лечение или закупуването на належащо оборудване НЯМА.

Дано някой ден, тези бонуси ги използвате за лечението си.

*От фейсбук!