Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев
СНИМКА: АРХИВ
Росен Плевнелиев СНИМКА: АРХИВ

Сегашното служебно правителство работи в момент, в който за Румен Радев предстоят повторни избори за президент, казва Росен Плевнелиев в ефира на БНТ. Трябва да се търси баланс в избора на служебно правителство, допълва Плевнелиев.

„Колкото повече Радев е уверен, че ще бъде избран, толкова повече ще сбърка“, обяснява той. „Президентът не е демократ, защото наруши Конституцията“, категоричен е Плевнелиев. Смята, че държавният глава разединява обществето и го определи като популист.

„Видяхме заявката на президента и служебното правителство за справедливост и за възстановяване на държавността, но как го прави?“, пита Плевнвлиев. Той смята, че ценностите изгубиха стойността си в една война на едни политически сили срещу други. За да има справедливост - поне да спазваме законите, като започнем от държавния глава, призовава той.

Според Плевнелиев ГЕРБ също има пропуски по време на управлението си, но е постигнала и успехи, най-големият сред които е влизането на България в чакалнята на Еврозоната. Смята, че Радев може да посочи и успехите на миналото правителство. Разочарован е, че в 45-ото НС не е чул да се говори за еврозоната

От наближаващите избори той вижда два избора. Партиите на протеста заедно с „Има такъв народ“ ще трябва да се коалират или с ГЕРБ, или с БСП, за да имат мнозинство.