Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Натовското учение "Десантни сили" се проведе край Пловдив, а инцидентът с нахлуването  в цеха станал на 11 май.
Натовското учение "Десантни сили" се проведе край Пловдив, а инцидентът с нахлуването в цеха станал на 11 май.

Натовски войници нахлули въоръжени до зъби в цех до пловдивското село Чешнегирово и насочили автоматите към работниците с командата "Легни на земята!". Нищо неподозиращите служители в първия миг изтръпнали, а други тръгнали да бягат. Понеже командата била на английски, мнозина не разбрали какво им казват, но при вида на въоръжените рейнджъри едва не получили удар.

Предприятието се намира до оградата на бившата авиобаза в Чешнегирово, където се проведе натовското учение "Десантни сили" с участието на САЩ, Италия и България. Случаят станал на 11 май, съобщи Нова телевизия.

Седмината войници били въоръжени до зъби и насочили автоматите към работниците, които правят оборудване за рафинерии за олио. В началото дори не знаели какво става. Рейнджърите минали през помещенията и си тръгнали.

Собственикът на предприятието Марин Димитров в този момент отсъствал. След като се посъвзели, служители му се обадили. Той отишъл в бившето поделение да се разправя и се заканил да съди организаторите на учението. Военните обещали проверка.

Оръжията на бойците, нахлули по погрешка в цеха,  били с приспособления, които не позволявали да стрелят с бойни патрони. Служителите във фирмата обаче нямало как да знаят това и се изплашили до смърт.  Доста от тях били на успокоителни, тъй като не могли да преживеят стреса.

Хубаво е, че се е разминало без жертви, защото някой от страх е можел да запрати винкел по неканените гости, коментират в Чешнегирово.