Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида
Темида

Окръжен съд – Монтана взе постоянна мярка задържане под стража на Г. А. И. , обвинен за извършено от него умишлено убийство на родния му син А. Г. А.

Според събраните досега доказателства по делото на 25 май 2021 г. вечерта в село Смоляновци 73 годишният Г. А. И. е умъртвил сина си А. Г. А. /48 г./ чрез удар с нож в областта на сърцето. След получен сигнал в органите на МВР за убийството при извършените следствени действия на същия адрес е открит и трупът на В. А. И. – 71 годишна, съпруга на обвиняемия и майка на убития.

На същия адрес е намерено и огнестрелно оръжие – ловна пушка, 16-ти калибър без разрешително за притежаването на оръжие, а по трупа на убития е установена огнестрелна рана в крака.

По случая е образувано досъдебно производство, на Г. А. И. е повдигнато обвинение за умишлено убийство на сина му и е задържан на 26 май т. г. за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура е внесла в Окръжен съд – Монтана искане за налагане постоянна марка „Задържане под стража“ на обвиняемия.

Пред съда обвиняемият и защитата му поискаха по-лека мярка за неотклонение с мотивите, че убийството е извършено при битов скандал след многобройни според Г. А. И. семейни скандали и насилие от сина срещу родителите му.

След като се запозна със събраните досега доказателства и изслуша обвинението и подсъдимия съдът обяви, че уважава искането на прокуратурата и налага мярка за неотклонение задържане под стража на Г. А. И. тъй като е налице обосновано предположение, че той е извършил тежкото престъпление, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.