Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арман Бабикян
Арман Бабикян

"Ако видим, че законната власт в България не прави нищо, тогава ще предпроиемем действия ние. Ще покажем номерата на тези дела за подслушване. Но не е наша работа да се правим на герои." Това заяви в ефира на Би Ти Ви бившият депутат от "Изправи се! Мутри вън!" Арман Бабикян по скандала с подслушване на политици, за който съобщи за пръв път ген. Атанас Атанасов.

Бабикян посочи, че подслушваните политици не са 32-ма, а 82-ма. По-голямата част са били подслушвани по време на летните протести на 2020 г.

Той дори даде два телефонни номера своя - 0888506122 и този на съпартиеца му адвоката Николай Хаджигенов - 0888844566 и посочи, че те са били сред подлушваните.

Хора от службите са дали информацията за подслушванията, каза още Бабикян. "Имаме вътрешни източници. На тези места има и съветни хора, които държат на пагоните си", добави той.

"Ген. Атанасов каза, че са подлушвани политици на опозицията. Защо не се подслушват и на управлението. Има 25 човека и от БСП включително. Не знам защо още не проявяват жив интерес. Може би ще проявят. Как пък не подлушаха един от управляващите? Ако някой иска да открадне нещо, логично е той да е на власт. Как точно ни е да навредим на държавата, протестирайки", попита Бабикян и добави, че още миналата година е знаел, че го подслушват. Освен това е използвано и външно следене срещу водачите на летните протести, обяви той в ефир.

"Когато незаконно ви подслушват, това е форма на натиск. Борисов в кабинет номер 1, твърдеше, че е нормално всички министри да бъдат подслушвани. Проверката, висша форма на доверие", припомни Бабикян и изрази надежда по-скоро вътрешният министър Бойко Рашков да извади доказателства за подслушванията.