Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради счупена чаша победителите може да изгубят първото място

Музикантът Дамяно Дейвид заподозрян, че има фалшива годеница

Mного сме щастливи от победата, но съм шокиран, че за една нощ станах световноизвестен, и то с нещо, което не съм извършил. Звънят ми медии от цял свят, за да ме питат дали съм вземал наркотици, а до вчера дори не знаеха кой съм, казва в първото си интервю след завръщането в Италия вокалистът на групата, спечелила Евровизия - Дамяно Дейвид.

Музикантът от рок групата "Манескин" се подложи доброволно на тест за наркотици и сам показа отрицателния си резултат.

"Бяхме осведомени за слуховете около видеоклипа с участието на италианските победители на конкурса Евровизия, заснет в зелената стая , както се нарича мястото, където изпълнителите очакват обявяването на резултата им. Силно сме притеснени от случилото се и ще направим пълна проверка по случая, съобщиха в официална позиция организаторите на проявата и добавят, че съставът "Манескин" решително опровергава обвиненията за употреба на наркотици през цялото време, а те нямат доказателства за обратното.

На видеото, за което стана дума, се вижда как вокалистът се накланя към масата и бързо се отстранява от нея. Според обясненията на музикантите на масата се била разбила стъклена чаша и певецът се опитал да издуха парчетата.

Групата се превръща в истинска сензация в родината си, след като печелят фестивала “Сан Ремо” в началото на годината.

При появата им в списъка с участници никой не очаква, че рок група ще триумфира на фестивала. Такава не е печелила “Сан Ремо” от години. Смятан за италианска класика, конкурсът трудно допуска участници с различно звучене.

Групата обаче успя да впечатли не само италианците, но и зрителите на Евровизия.

Песента на групата се оказа най-слушаната в Италия и в световен мащаб в музикалните платформи от всички участващи на песенния конкурс тази година.

Това силно ядоса букмейкърите, но и всички убедени, че няма как рок група да спечели.

В официалната фейсбук страница на Евровизия има коментари как организаторите нарочно са измислили този скандал, за да саботират групата, тъй като още от началото те не следвали общата организация и създали много проблеми на всички, които са ангажирани в реализирането на събитието.

Според други зрители обаче групата трудно ще скрие кашата, в която сама се забърка.

Макар никога да не са признавали влечение към наркотици, в родната Италия музикантите от групата многократно са заснемани "буйстващи" и "под действие" на алкохол, както описват италиански вестници.

Въпреки яростните отричания спекулациите продължават и групата публикува изявление в социалните медии. "Наистина сме шокирани от това, което някои хора казват за Дамяно, който се дрогира. Наистина сме против наркотиците и никога не сме употребявали кокаин. Тествахме се, няма какво повече да направим ", категорични са "Манескин".

Организаторите на Евровизия също излязоха с официално изявление: "Групата, ръководството и ръководителят на делегацията ни информираха, че в зелената стая не присъства наркотик, и обясниха, че на тяхната маса е счупена чаша и се изчиства от певеца."

Междувременно обаче в Италия се завихря нов скандал около името на вокалиста Дамяно Дейвид. Малко преди финала той публикува снимки в инстаграм профила си, че е сгоден. Никой не го е виждал с обявената от него годеница, нямат и общи снимки заедно.

"Групата винаги е била встрани от прожекторите. След като спечелиха “Сан Ремо”, почти не са давали интервюта. Дори ние, журналистите, не знаем нищо за личния им живот. Пазят го в пълна тайна. Но щом казват, че не са вземали наркотици, ние им вярваме", коментира пред Би Би Си журналисти от “Рай Уно”. От телевизията твърдят, че на кадри, излъчени в техния ефир, ясно се вижда как музикантът наистина маха счупена чаша.