Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Попов
Румен Попов

- Освен тях са задържани и петима цивилни

Седем полицаи от Трето РУ в Пловдив, начело с техния шеф Самуил Хаджиев са задържани за извършване на тежки престъпления.

"Злоупотребявали са със служебното си положение и са прикривали други лица, извършили престъпления", уточни окръжният прокурор Румен Попов. По думите му разработката срещу седмината е била от шест месеца.

"Касае се за досъдебно производство. Предмет на разследването са тежки криминални престъпления и такива срещу правосъдието от длъжностни лица", посочи Попов. Предприето е и общодържавно издирване на замесени.

"Буквално сме на няколко часа от началото на операцията. Има много полицейски служители в ареста. Дали ще бъдат обвинени, зависи от първоначално извършените от нас действия, а са и в момента продължават", каза окръжният прокурор.

Той повтори, че от половин година е планирана акцията и е трябвало да стартира през месец май, без да се съобразява с това дали има служебен кабинет или предстоящи избори.

"Прокуратурата не се занимава с политика", каза Попов. Той отрече да има претърсвания и във Второ РУ в Пловдив. "Не свързвайте нашето досъдебно производство с политически инсинуации", каза прокурорът.

По думите му пловдивската полиция, начело с нейното ръководство работи добре и оказва пълно съдействие.

Междувременно се разбра, че освен седмината полицаи, са арестувани още петима цивилни. Акцията срещу униформените е за корупция, злоупотреба със служебно положение, чадър над проституция и други.

Вътрешният министър Бойко Рашков е в Пловдив заедно с шефа на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков. Очаква се да направят изявления.

Очаквайте подробности!