Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мохамед Халаф СНИМКА: Архив
Мохамед Халаф СНИМКА: Архив

Поредна заплаха заради моите анализи за случващото се в Близкия Изток и по конкретно този път за моето интервю пред БНТ в неделя и текстът ми, публикуван в "Клуб Z" за войната между Хамас и Израел.

Преди часове получих чрез посредник нова заплаха от представителите на арабската и палестинската общност в България, също и предупреждение, че съдържанието на коментарите ми може да доведе до саморазправа с мен и моето семейство.

Тези хора не са съгласни с моите експертни анализи, които се различават като позиция от тяхното разбиране за конфликта. Те ме обвиняват, че защитавам Израел в ущърб на палестинците, което не отговаря на истината, защото аз преди всичко обективни текстове и отразявам всички позиции по темата. Така е и в случаят с текстът ми и интервюто му, ако се чете и слуша внимателно.

Призовавам българските институции да влязат в ролята си, защото аз съм български гражданин и живея в демократична държава, където има свобода на словото по закон. Българските служби за сигурност трябва да обяснят на тези хора, че в България има закони и ценности и трябва да бъдат зачитани и спазвани.

Тези хора отсега нататък отговарят за моята сигурност и тази на семейството ми. Аз съм сигурен, че те знаят откъде идват заплахите.

*От фейсбук