Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

"Популистът русофил Радев получи цялата власт в държавата. Президентът не спази Конституцията като поиска оставката на главния прокурор и на министър-председателя с високо вдигнат юмрук, той поиска властта по незаконен начин". Това каза в студиото на „Лице в лице“ Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г.

„Едно служебно правителство преди всичко трябва да преведе България през коректен път и демократичен начин към нови избори, които да бъдат легитимни. Каква е работата му тогава да извършва мащабни чистки и то още в първия ден“, допълни той.

Според Плевнелиев тази чистка е подготвяна преди това.

„Имаме едно предизборно служебно правителство на президента Румен Радев, който се бори за преизбиране. Той има абсолютната власт в България, няма НС, няма други политическо партии. Той си назначи не министър-председател, а началник на щаб, негова дясна ръка и послушен човек. Никога досега български президент не е правил това.“, допълни бившият държавен глава.

По думите му, ако на следващите избори политиците не намерят решение на очевидно сложната задача, която народът ще даде, то на трети вот е повече от ясно, че ГЕРБ ще се върне на „бял кон“, защото може да е всичко, но поне хората могат да ги припознаят като по-малкото зло.

Хората не искаха да ходят на избори, но ще има такива. Ако обаче след изборите на 11 юли, не се избере ново правителство, на трети избори политическа партия ГЕРБ ще се върне на бял кон. Затова бъдете убеден, че след изборите на 11 юли ще бъде направено всичко възможно и невъзможно за съставяне на правителство, допълни Росен Плевнелиев.