Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Соня Момчилова
Соня Момчилова

Соня Момчилова е назначена за ръководител на пресцентъра на служебното правителство. Това потвърди преди малко самата тя пред "24 часа". 

Соня Момчилова е пиар с дългогодишен опит. Нейната първа месторабота като ръководител на пресцентър бе в правителството на НДСВ, където оглави пресцентъра на транспортното министерство по време на двегодишното министерстване на Пламен Петров. 

Работила е на много места.

Момчилова освен това е била мениджър "корпоративни комуникации" на Би Ти Ви и първи продуцент на сутрешния блок на частната телевизия. Има опит и като говорител на вътрешното министерство и е била шеф на пресцентъра на министерството на правосъдието. 

Тя е автор на текстовете на прохождащото в началото на 90-те студентско предаване "Ку-ку" и при прощъпалника му се появяваше често на екрана. Освен това е написала думите на повечето първи песни, прочули навремето Камен, Слави, Зуека и останалите. Тогава тя беше студентка по българска филология и дефектология. Пише стихове и проза от малка.

След "Ку-ку" Соня решава да опита в другата магия от началото на 90-те - частното радио. Тя бе водеща в радио "Експрес" по времето, когато шеф му беше Радослав Янкулов. После радиобосът я взе в новосъздаденото "Радио 99", което за кратко постига рекордна слушаемост в София. След това пак се връща в "Експрес". Сред многото й спирки е и сутрешната рубрика на БНТ "Точно в седем". 

Била е пиар на Съюз "Произведено в България".