Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С голямо внимание следя реакциите относно машинното гласуване на изборите, та се сетих за Наредба 18 относно връзката на касовите апарати с НАП.

При всяка продажба с касов апарат, информацията отива НА МОМЕНТА до системата на НАП и то през ИНТЕРНЕТ и никой от ГЕРБ не се притеснява, че тази информация може да бъде пробита или хакната. Но пък за разлика от това се притесняват, че машинното гласуване може да бъде манипулирано.

Стотици хиляди хора и бизнеси разчитат на електронното банкиране и се разплащат по електронен път. Особено едрия бизнес, който се разплаща със суми над 10 000 лева, се разплаща по електронен път. Примерите са много за използването на новите технологии в ежедневието.

Та не считам, че машинното гласуване ще бъде манипулирано или, ако бъде, то ще се случи с езна-две машини, които могат да бъдат засечени.

Дори бих казал, че ако вържат машините за гласуване с една централна такава и всеки вот се записва, както на самата машина, така и да се отчита НА МОМЕНТА на централната, то вота ще е перфектен.

Та, приемете машините за гласуване като касови апарати. Няма страшно. Много възрастни хора работят като продавачи /да подпомогнат бюджета си/, и са много на ясно как се борави с различни видове машини и апарати.

От фейсбук